open
Noirot reklama

Električni radijatori, konvektori, isijavajući paneli i TA peći Korišćenje više stotina vlastitih svetski patentiranih i neuporedivih naprednih tehnologija čini Noirot proizvode apsolutno eksluzivnim, i bez konkurencije na čitavom svetskom tržištu.

Neuporedive prednosti Noirot radijatora

Radijatori sa radijacionim i inercionim delovanjem imaju element dobijen integracijom bloka od livenog gvožđa i čelika, što je takođe patentirano od strane Noirota, koji jedini na svetu koristi navedenu tehnologiju. Ostali proizvođači koriste nedovoljnu količinu livenog gvožđa te, kao što je navedeno, NEMAJU TEHNOLOGIJU stvaranja integrisanog elementa. Njihov sistem ne donosi ništa vezano za komfor i ekonomičnost već samo poskupljuje proizvod te ga čini težim.

RX Silence® grejač

Svi konvekcioni radijatori poseduju neuporedive karakteristike zahvaljujući ekskluzivnom i patentiranom specijalnom RX Silence® grejaču. RX Silence® grejni element sastoji se jednodelne aluminijumske legure sa dodatkom mangana, silicijuma i titana, što čini ovaj uređaj najboljim konvektorom na svetu. Navedeno obezbeđuje uštedu energije, brzo zagrevanje, idealnu razmenu toplote, najviši nivo komfora, potpuno tihi rad, nižu površinsku temperaturu (manja karbonizacija) i dugovečnost. Ostali proizvođači najčešće koriste čelični element sa aluminijumskom difuzijom.

Potpuno sigurno. Potpuno nečujno, bez ventilatora. Bez alergije i astme. Ekonomično.

spot promo

Revolucionarna ponuda Spot radijatora od Noirota. Jedinstveni efikasni evropski dizajn sa korištenjem ekspanzije i kretanjem toplog vazduha prema gore kako bi lagano kružio po sobi, dok patentirani grejni element sa povećanom površinom i specijalnom obradom efikasnije zagreva veće količine vazduha kako bi se osigurala jeftina alternativa grejanja.
Kombincija evropskog stila i najsavremenije tehnologije osigurava lak izbor pravog radijatora za specifičnu namenu. Svi Spot radijatori su 100% nečujni zbog patentiranog monoblok elementa, čime se eliminiše pucketanje. Uz postavke za zaključavanje tastature za zaštitu od dece, sa integrisanim elektronski termostatom radijator pruža duševni mir i tišinu.

Garancija na Noirot proizvode

Noirot u potpunosti dizajnira, razvija i proizvodi sve grejne elementa za svoje uređaje, prema sopstvenim metodama i procesima, šta je sve patenirano na svetskom nivou. Želja za kontrolisanjem sredstava proizvodnje predstavlja, pre svega, konstantnu posvećenost kvalitetu i osiguranje isporuke najinovativnijih i najpouzdanijih proizvoda. Dakle, grejni elementi naših proizvoda zadovoljavaju najstrože svetske standarde kvaliteta.

research

Za sve vrste radijatora NOIROT važi garantni rok od 10 godina na celokupan proizvod, kao i doživotna garancija na nečujan rad.

Provereni u hladnoj okolini, francuski radijatori NOIROT osiguravaju pouzdan izvor centralnog grejanja prostorija. Ako za zagrevanje prostorija koristite centralno grejanje na gas ili lož ulje, a želite zagrevati samo spavaću sobu, dnevnu prostoriju ili možda dečju sobu, onda je izbor francuskih radijatora NOIROT brzo i cenovno izuzetno povoljno rešenje. Francuske radijatore NOIROT možete uspešno koristiti i za grejanje u vikendicama, zastakljenim zimskim baštama, radionicama i slično. Noirot radijatori se prodaju sa termostatskim kontrolama, i sa svim potrebnim delovima za montažu i trenutno puštanje u rad.

Prednosti Noirot proizvoda

Komfor
termometar Zahvaljujući izuzetno preciznom elektronskom termostatu (0,1 °C pri 20 °C), niskotemperaturnom grejaču i sasvim nečujnom radu grejanje radijatorima NOIROT izuzetno je komforno i ekonomično. Elektronski termostat osigurava konstantnu temperaturu prostorije bez neželjenih odstupanja temperature ili pregrevanja prostorije, što znači da ove radijatore nesmetano i bez brige mogu koristiti svi oni koji imaju astmatske ili alergijske poteškoće. Veliku prednost radijatora NOIROT predstavlja i ugradnja grejača u kućište.

Toplotna efikasnost
Zahvaljujući izuzetno preciznom elektronskom termostatu (0,1 °C pri 20 °C), niskotemperaturnom grejaču i sasvim nečujnom radu grejanje radijatorima NOIROT izuzetno je komforno i ekonomično. Elektronski termostat osigurava konstantnu temperaturu prostorije bez neželjenih odstupanja temperature ili pregrevanja prostorije, što znači da ove radijatore nesmetano i bez brige mogu koristiti svi oni koji imaju astmatske ili alergijske poteškoće. Veliku prednost radijatora NOIROT predstavlja i ugradnja grejača u kućište.

Sigurnost
Kao što je već navedeno, grejanje radijatorima NOIROT izuzetno je sigurno. Radijatori sadrže više stepeni zaštite:

 • IP24 zaštita omogućuje sigurnu upotrebu u vlažnim prostorijama
 • dvostruka električna zaštita sprečava udar, odnosno prodor električne energije na kućište radijatora
 • radijatori sadrže i sigurnosni termostat protiv pregrevanja koji se aktivira ako se radijator slučajno prekrije odećom ili nečim sličnim, posle uspostavljanja uobičajenoga stanja sigurnosni termostat automatski se resetuje
 • ivice radijatora su zaobljene, zato je pogodan za upotrebu u domaćinstvima odnosno u porodicama s malom decom

Troškovi investicije
Pri poređenju investicije u ekonomično električno grejanje NOIROT radijatorima i klasičnih sistema na gas ili lož ulje, razlika je velika. Investicija u grejanje električnim radijatorima NOIROT manja je i do 5 puta.

Troškovi upotrebe
Pri troškovima samog rada i upotrebe energenata takođe je u prednosti grejanje na električnu energiju, s obzirom na to da cene fosilnih goriva ubuduće neće pasti, zato ni poskupljenje električne energije ne bi uzrokovalo nerentabilnost u grejanju ekonomičnim radijatorima NOIROT. Vrlo su značajni parametri i životni vek te troškovi održavanja sistema. Životni vek naših radijatora duži je od 25 godina, a za to vreme ne iziskuju nikakvo održavanje. Za sve sisteme grejanja na fosilna goriva preporučuju se godišnji pregled sistema (koji može biti i obavezan) i čišćenje dimnjaka. Već samo ti troškovi mogu godišnje opteretiti vaš novčanik za približno 8.000,00 dinara, a treba uvažavati i činjenicu da je životni vek sistema na lož ulje ili plin manji od 20 godina.

Formula: V x ∆T x I

 • V – zapremnina prostorije u m3
 • ∆T – razlika između zadate sobne temperature i najniže spoljne zimske temperature
 • I – stepen izolacije (1 – dobra izolacija, 1,5 - srednja izolacija, 2 - bez izolacije)

Postavljanje
Radijatori se postavljaju brzo i jednostavno, pomoću jednodelnog zidnog nosača koji se nalazi na zadnjoj strani radijatora. Visina ugradnje je 10-15 cm od poda. Svi radijatori NOIROT imaju IP24 zaštitu od vode što znači da se mogu postaviti u sve vlažne prostorije poput kupatila, ostave, podruma i slično. Prilikom postavljanja u kupatilima treba uvažavati minimalnu udaljenost od radijatora do tuša ili kade za kupanje (radijator ne sme biti nadohvat osobi koja je pod tušem ili u kadi). Zahvaljujući dvostrukoj električnoj izolaciji radijatori NOIROT koriste se bez zaštitnog vodiča te su izuzetno sigurni za upotrebu. Većina proizvođača radijatora nalaže minimalni razmak između radijatora i predmeta veći od 10 cm. Zahtevi za postavljanje radijatora drugih proizvođača višestruko su strožiji od zahteva za postavljanje radijatora NOIROT. Udaljenost radijatora od predmeta zavisi od temperature kućišta radijatora. Temperaturu kućišta uslovljava snaga grejača, površina i veličina radijatora. Radijatori NOIROT moraju biti postavljeni na udaljenost od samo 2 – 5 cm, što znači da je radna temperatura kućišta radijatora dok radi puno niža od temperature radijatora drugih proizvođača. Radijatore NOIROT možete bez brige postaviti u dečje sobe i sl. prostorije.

Električno spajanje i instalirana snaga
Većini uređaja nije potrebno uzemljenje, pošto su opremljeni dvostrukom električnom zaštitom. Uređaji se isporučuju sa kablom i utikačem. Preporučujemo po jedan električni krug po jedinici sa osiguračem na centralnoj električnoj ploči, za zaštitu svakog pojedinog kruga. Promer žice - 1 mm2 za uređaje do 1500 W i 1,5 mm2 za uređaje jače od 1500W. Prosečno snaga iznosi 35 W/m3, što važi za prostorije sa dobrom izolacijom (20 cm debela staklena vuna ili ekvivalentna izolacija). Zatim, za srednju i lošu izolaciju snaga treba da bude do 100 W/m3.

Poređenje konvektora

Konvektorska tehnologija rada - Obična žarna nit

 • Brzo zagrevanje sa enormnim troškovima, katastrofalnim toplotnim učinkom i nemogućnosti pravilne raspodele toplote
 • Visoka temperatura elementa (oko 450°C) što uzrokuje isušivanje vazduha, sagorevanje čestica prašine kao i prljanje zida te samog radijatora (i rešetke)
 • Katastrofalna sigurnost

Konvektorska tehnologija rada - Čelični grejač sa aluminijumskom difuzijom

 • Sporije zagrevanje
 • Visoka temperatura elementa što uzrokuje isušivanje vazduha, sagorevanje čestica prašine kao i prljanje zida i samog radijatora(konvektor od 1000 W ima prosečnu temperaturu 450 °C )
 • Čelik i aluminijum nemaju isti ekspanziono – kontrakcioni koeficijent, što uzrokuje bučnost elementa i stvara vazdušnu branu između čelika i aluminijuma, te deluje kao izolator, i uzrokuje pregrevanje, povećanu potrošnju, nizak nivo komfora i enormno trošenje komponenata
 • Kratak vek trajanja zbog termičkog šoka, te nemogućnosti održavanja stalne temperature

Konvektorska tehnologija rada - Noirot RX Silence® patentirani element

 • Jednodelni aluminijumski element sa jedinstvenim ekspanziono – kontrakcionim elementom, što rezultira najvišim nivoom komfora, najmanjom potrošnjom i nečujnim radom (doživotna garancija)
 • Specijalna površinska obrada aluminijuma što rezultira boljom razmenom toplote i savršenim radijacionim efektom
 • Vrhunska toplotna provodljivost što rezultira nižom temperaturom grejnog elementa (konvektor od 1000 W ima temperaturu grejača 350 °C što znači da nema isušivanja vazduha, sagorevanja čestica prašine i prljanja radijatora i zida)
 • Dugovečnost elementa i svih komponenata zahvaljujući stalnoj temperaturi (nema termičkog šoka)

Poređenje radijatora

Radijaciona tehnologija rada - Emajlirana čelična ploča

 • Jednoliki radijacioni efekat prema napred i nazad
 • Bučnost pri grejanju
 • Površinska temperatura ploče veća od 200°C, što je definitivno previsoko za radijaciono delovanje
 • Kratak vek trajanja

Radijaciona tehnologija rada - Noirot aluminijumska ploča®

 • Radijacioni efekat je najvećim delom usmeren prema napred, zahvaljujući posebnoj površinskoj obradi i samom oblikovanju aluminijumske ploče (jednostrano povećana površina, uz pomoć posebnih aluminijumskih profila, i bolji toplotni uticaj zahvaljujući posebnom premazu)
 • Sirovi svetli aluminijum sa zadnje strane što povećava učinak prema napred i pruža veliku uštedu, te poseban komfor (nema nepotrebnog grejanja zida što izaziva prljanje ali i gubitak toplote)
 • Prosečna temperatura ploče oko 180°C što poboljšava radijacioni efekat
 • Nečujan rad
 • Dugovečnost

Noirot - grejna rešenja za komfor i uštedu energije

Noirot dizajnira i proizvodi najinovativnije uređaje za grejanje stanova, kuća, stambenih zgrada, poslovnih i industrijskih prostora.

Brošure za Spot E-2

Download Katalog za analogni Spot E-2
Download Super garancija!

Uputstva za Spot E-2

Download Uputstvo za digitalni Spot E-2
Download Uputstvo za analogni Spot E-2
Download Univerzalno uputstvo za Spot E-2

Ukratko o nama

Odabrati rešenje za grejanje znači biti suočen sa mnogo kompleksnih pitanja koje je teško razumeti. Izbor energije, tehničke specifikacije, ekološka dimenzija, vrednost investicije i profitabilnost...

Ignis Aurum Vam pruža najbolja rešenja toplotnog komfora!

Kontakt forma