open
Noirot reklama

Električni radijatori, konvektori, isijavajući paneli i TA peći Korišćenje više stotina vlastitih svetski patentiranih i neuporedivih naprednih tehnologija čini Noirot proizvode apsolutno eksluzivnim, i bez konkurencije na čitavom svetskom tržištu.

Najekonomičnije grejanje na struju pomoću panelnih radijatora

Miholjsko leto bliži se kraju, a sa dolaskom hladnih dana nameće se dilema kako smanjiti troškove za grejanje, ali ne po cenu toga da se smrzavate cele zime. Odgovor bi mogao ležati u grejanju na struju, koje se poslednjih godina izdvaja kao odličan izbor.

Veoma kvalitetno, a ujedno i najekonomičnije grejanje na struju mogu vam pružiti panelni radijatori koji pored željene toplote nude i pregršt dodatnih mogućnosti.

Faktori koji utiču na izbor grejanja

Izbor grejnog tela ili sistema grejanja jedna je od najvažnijih odluka koja u velikoj meri utiče na komfor i kvalitet života. Ta odluka nije jednostavna jer treba uzeti u obzir čitav niz faktora - od površine koja se greje, kvaliteta izolacije i stolarije, broja spoljnih zidova, željene temperature, budžeta pa do estetskog utiska koje grejno telo ostavlja na prostor.

Centralno grejanje koje obezbeđuju toplane nije svima dostupno jer ne postoji svuda mreža na koju biste mogli da se priključite, posebno ne na periferiji grada. Etažno grejanje, koje je najčešći izbor kod privatnih kuća, zahteva prilično mnogo truda, ulaganja i prostora. Pored posebne prostorije u kojoj će biti smešten kotao, potrebno je obezbediti i mesto za energent na koji se grejete, bilo da su u pitanju drva, ugalj ili pelet.

Prednost etažnog grejanja u odnosu na centralno je to što se računi ne plaćaju tokom cele godine, ali tokom grejne sezone računajte na mnogo posla - čišćenje kotla, iznošenje pepela, skladištenje pepela, redovno loženje…

Najdostupniji, a ujedno i najčistiji način grejanja je električna energija. Dodatnog angažovanja poput skladištenja drva ili uglja nema, nema ni posla oko održavanja sistema, a grejna tela na struju zauzimaju najmanje mesta.

Ipak, kada je reč o grejanju stana na struju važno je pažljivo odabrati aparat jer ne troše svi istu količinu energije niti su svi pojednako efikasni.

Izbor grejnih tela na struju danas je šarenolik. U ponudi su i uljani radijatori, kvarcne grejalice, inverter klime i TA peći, ali kao najbolje rešenje za grejanje na struju izdvojili su se panelni radijatori.

Na podu se nalazi Noirot panelni radijator sa nogicama, dok se pored njega na zidu nalazi drugi panelni radijator

 

Šta su panelni radijatori?

Panelni radijatori rade na principu konvektorskog načina grejanja, odnosno ne zagrevaju grejno telo već vazduh koji ravnomerno raspoređuju u prostoriji.

Hladan vazduh ulazi u radijator kroz otvor u donjem delu, prelazi preko posebno konstruisanih grejača i izlazi kroz gornji otvor na radijatoru. Ovaj proces odvija se bez ventilatora, oslanjajući se na prirodne zakone fizike. Hladan vazduh je teži, zbog čega se zadržava bliže podu. Nakon zagrevanja vazduh postaje lakši, podiže se na više i cirkuliše kroz prostor.

Princip zagrevanja prirodnom cirkulacijom omogućava brže postizanje željene temperature. Kod uljanih, alumijumskih ili zastarelih livenih radijatora prvo se zagreva tečnost u njima (ulje ili voda), koja zagreva sam radijator, da bi on na kraju isijavao toplotu u prostor. Kod panelnih radijatora taj proces kraći je za dva koraka - ne zagrevaju se ni spoljašnjost ni unutrašnjost radijatora, već vazduh koji struji kroz njega.

Koji su najbolji panelni radijatori na našem tržištu?

Ako uzmemo u obzir cenu, brzinu zagrevanja prostora, potrošnju, bezbednost korišćenja, pa čak i estetiku, pobedu bi odneli Noirot panelni radijatori.

Radijatore renomirane francuske kompanije koja grejna tela proizvodi više od 75 godina izdvajaju dve karakteristike - patentirani grejač koji štedi energiju i precizan termostat koji omogućava kontrolisanje temperature.

Noirot radijatori imaju RX Silence® grejač, koji je napravljen od jednodelne aluminijumske legure sa dodatkom mangana, silicijuma i titana. Ova kombinacija materijala obezbeđuje vrhunsku toplotnu provodljivost uz nižu temperaturu grejnog elementa. Na primer, radijator snage 1000 W karakteriše temperatura grejača od 350 °C. To znači da ne dolazi do isušivanja vazduha, a ni čestice prašine ne sagorevaju tako da neće doći ni do prljanja zidova i samih radijatora.

RX Silence grejač koji koriste Noirot panelni radijatori

 

RX Silence® grejač ima još jednu, možda i najvažniju prednost – omogućava uštedu energije. Punu radnu temperaturu postiže za svega 75 sekundi, što znači da će radijator početi da greje prostoriju gotovo istog trenutka kada ga upalite.

Poređenja radi, kod radijatora drugih proizvođača gejač je čelični element sa aluminijumskom difuzijom, što znači da se sporije zagreva, povećava potrošnju, može biti bučan, a i vek trajanja je kraći.

Temperaturu koju Noirot radijatori održavaju u prostoru korisnik može izabrati sa preciznošću od 0,1°C zahvaljujući još jednom patentu ove kompanije – ASIC® elektronskom termostatu. Senzor termostata na svakih 20 sekundi proverava da li konvektor treba i koliko bi trebalo da radi, čime je eliminisana svaka mogućnost osciliranja temperature i bespotrebnog trošenja struje.

Najprodavaniji Noirot radijatori su modeli iz serije Spot E koji dolaze u dve varijante – sa digitalnim i analognim upravljanjem. Kod digitalnih radijatora moguće je podesiti nekoliko različitih režima rada: komforni, režim protiv smrzavanja, kao i režim koji možete sami da programirate što znači da imate mogućnost da napravite vlastiti program sa tri on/off ciklusa na dnevnom nivou. Analogni imaju tri režima rada: uključen/isključen, ekonomičan rad i protiv smrzavanja.

Devojka prstom podešava temperaturu na Noirot panelnom radijatoru putem digitalnog termostata

 

Noirot panelne radijatore možete postaviti bilo gde pa čak i u kupatilo

Panelni radijatori na struju pojednako efikasno mogu grejati bilo koju prostoriju u stanu, čak i kada je reč o onoj najzahtevnijoj – kupatilu.

Grejanje kupatila na struju može biti izazov zbog velike količine vlage, zbog čega je ključno voditi računa o bezbednosti prilikom izbora radijatora za ovu prostoriju.

Noirot radijatori potpuno su bezbedni za upotrebu u prostorijama gde bi mogli biti izloženi vodi ili vlagi, što garantuje i sertifikat IP24.

Oznaka IP je skraćenica od Ingress Protection i označava stepen zaštite kako od čvrstih tela, tako i od tečnosti koja bi eventualno mogla da ošteti elektronske komponente. Prvi broj može biti od 0 do 6, a označava stepen zaštite od prljavštine, prašine i čvrstih tela. Broj 2 označava zaštitu od prodora čvrstih tela prečnika većeg od 12 mm. Drugi broj, koji može biti od 0 do 8, označava stepen zaštite od tečnosti. Broj 4 u konkretnom slučaju znači da je radijator bezbedan od prskanja vode, pa čak i od snažnog mlaza.

Pored bezbednosti, panelni radijatori za kupatilo dobar su izbor iz još jednog razloga – zdravlja.

Neravnomerno zagrevanje u prostorijama punim vlage može da dovede do pojave kondenzacije, plesni i buđi, što na duže staze može izazvati i ozbiljne zdravstvene probleme. Noirot radijatori nemaju ventilatore koji topao vazduh izduvavaju u jednom smeru, samim tim nema ni pojave takozvanih „hladnih džepova”. Cirkulacija toplog vazduha omogućava da se svi delovi kupatila ravnomerno zagreju.

Snagu radijatora izaberite prema vašim potrebama

Za razliku od kupatila gde je IP oznaka ključna karakteristika na koju treba da obratite pažnju, za radijatore koji se koriste u suvim prostorijama ključna je snaga.

Mlada devojka leži na kauču naslonjena na jastuk I čita časopis. Pored nje nalazi se Noirot panelni radijator koji stoji na nogicama

 

Snaga panelnih radijatora meri se vatima (W), a koliko jak radijator vam je potreban zavisi od nekoliko faktora.

Prvo – veličina prostorije. Kako je najčešće dnevna soba najveća prostorija u stanu, najjači radijator trebalo bi da izaberete za tu sobu. Radijator slabije snage zadovoljiće potrebe kuhinje, s obzirom da je uglavnom manja kvadratura u pitanju, ali i zbog činjenice da u kuhinji često radi rerna i ringle koje takođe isijavaju toplotu.

Drugo – položaj prostorije. U obzir treba uzeti i broj spoljnih zidova, kako se greju okolne prostorije, odnosno da li su zidovi hladni ili ne, zatim kvalitet izolacije… Što je bolja izolacija, prostor će se lakše grejati i duže zadržavati toplotu.

Treće – koliko toplo želite da bude u prostoriji. Osećaj toplote je individualan, pa neki vole toplije, a neki ne. Postoje i zvanične preporuke o visini sobne temperature. Prema Svetskoj zdravstvenoj organizaciji (SZO) temperatura bi trebalo da se kreće u rasponu od 18 do 23 stepena, s tim da varira od sobe do sobe. Na primer, za spavaću sobu i kuhinju se idealnom smatra 18 stepeni, za kupatilo do 23 do 24, a za dnevnu sobu između 20 i 22 stepena.

Snaga panelnih Noirot radijatora kreće se u rasponu od 500 W do 2500 W. U zavisnosti od vaših potreba možete izabrati radijator snage 500 W, 1000 W, 1500 W, 2000 W, 2500 W.

Kolika je potrošnja električne energije panelnih radijatora

Teško je dati odgovor na pitanje koje je najjeftinije grejanje na struju jer postoji mnoštvo faktora koje treba sagledati, ali možemo reći da su Noirot panelni radijatori u prednosti u odnosu na druga grejna tela iz dva razloga.

Prvo, radijatori ovog francuskog proizvođača postižu maksimum efikasnosti. Zahvaljujući patentiranom grejaču i specifičnoj kombinaciji materijala od kojih su napravljeni, čak 99 odsto utrošene struje pretvaraju u toplotu. Drugo, precizan termostat omogućava bolju kontrolu temperature, a samim tim i bolju kontrolu potrošnje.

Visoka efikasnost i precizna kontrola temperature omogućava uštedu od čak 65 odsto u odnosu na druge radijatore na struju.

Noirot panelni radijatori rešavaju sve vaše dileme

Dakle, štednja električne energije ne mora da znači i uštedu na toploti. Upravo to je razlog zbog kojeg su francuski radijatori Noirot već desetu godinu za redom najprodavaniji panelni radijatori na svetu.

Pouzdan su i efikasan izvor toplote u koju god da ih prostoriju stavite, a pri tom zahtevaju mnogo manje truda i ulaganja kada je montaža u pitanju.

Najidealnija pozicija za radijator je ispod prozora na pola metra udaljenosti od nameštaja, ali ukoliko to nije moguće Noirot panelni radijatori mogu se postaviti na bilo koji zid u stanu na kom imate utičnicu. Ukoliko želite da vaš radijator ne bude fiksno pozicioniran, postoji mogućnost kupovine točkića za svaki model koji će vam omogućiti da ga pomerate iz prostorije u prostoriju po potrebi.

Mlada žena u belim pantalonama naslonila se na zid pored Noirot panelnog radijatora

 

Kod kupovine bilo kog grejnog tela najviše pažnje obratite na bezbednost

Zašto su Noirot radijatori najbolji električni radijatori na tržištu? Kupovinom radijatora ovog francuskog proizvođača dobijate kvalitetan izvor toplote, manje račune, ali i potpunu bezbednost u korišćenju.

Pored pomenutog IP24 sertifikata koji garantuje zaštitu od vode i i vlage, svi Noirot radijatori iz serije Spot E imaju i senzor protiv pregrevanja i dvostruku električnu zaštitu koja sprečava udar, odnosno prodor električne energije na kućište radijatora. Kod digitalnih modela postoji mogućnost programiranja vremena rada, pa možete podestiti radijator da se uključi i zagreje prostor i pre nego što stignete kući.

Takođe, možete biti potpuno bezbrižni ako je radijator u dečijoj sobi jer Noirot panelni radijatori imaju opciju roditeljska zaštita kojom možete „zaključati” željenu temperaturu i sprečiti da je deca slučajno pojačaju ili smanje.

I prilikom dizajniranja izgleda radijatora vodilo se računa o bezbednosti. Ivice su zaobljene, a spoljašnjost ravna bez rešetki i bočnih panela što omogućava lakše održavanje i manje skupljanje prašine.

Za kraj, treba napomenuti da su ovi radijatori potpuno bešumni, jer nemaju ventilatore. Ovaj „nedostatak” je ujedno i veliki plus. Ventilatori kod grejnih tela kao što su kaloriferi ili TA peći izduvavaju toplotu čime ujedno podižu i prašinu.

Postavljanjem Noirot radijatora obezbedićete topao dom za sebe i svoju porodicu, zdravije i bezbednije okruženje za mališane, ali i manje račune za električnu energiju.

Noirot - grejna rešenja za komfor i uštedu energije

Noirot dizajnira i proizvodi najinovativnije uređaje za grejanje stanova, kuća, stambenih zgrada, poslovnih i industrijskih prostora.

O proizvođaču

Svi radijatori Noirot proizvedeni su u Francuskoj na najsavremenijim proizvodnim linijama u skladu sa evropskim standardima. Jedinstvena tehnologija i najkvalitetnije komponente omogućavaju 10-godišnju garanciju na sve Noirot radijatore. Vek trajanje je duži od 25 godina.

 • O proizvođaču Open or Close

  YouTube Noirot preduzeće

  YouTube Noirot proizvodi

  Noirot dizajnira i proizvodi najinovativnije uređaje za grejanje stanova, kuća, stambenih zgrada, poslovnih i industrijskih prostora. Naš prioritet je da Vam ponudimo najbolji i najveći asortiman proizvoda: električni radijatori, kupatilski radijatori, TA peći, termodinamičko grejanje vode... Neverovatno poboljšana energetska efikasnost stanovanja i unapređenje toplotnog komfora, uz maksimalno ograničenu emisiju stakleničkih gasova.

  Noirot

  Noirot je istorijski i tehnološki lider svetskog električnog grejanja. Grupacija Muller odlučila je da zadrži proizvodnju u Francuskoj kako bi se obezbedilo poštovanje strogih proizvodnih propisa, uz stalno slušanje potreba kupaca i unapređenje samih proizvoda. Ukupno 6 fabrika sa najmoćnijim multitehnološkim i multienergetskim svetskih odeljenjima, u službi komercijalne mreže. Dakle, Noirot je jedan od retkih proizvođača koji samostalno i potpuno proizvodi sve svoje uređaje.

  Noirot proizvodi prikazani na ovom sajtu prodaju se samo putem profesionalne prodajne mreže, i to specijalnim kanalima prodaje, što je garancija bezbedne implementacije i puštanja u rad.

 • Područja primene Open or Close

  Radijatori za stanove
  Stanovi – porodični dom u kojem svaka osoba provodi najviše vremena, podiže decu, brine se za kućne ljubimce, uzgaja cveće i čini mnogo toga što predstavlja ceo život. Stvaranje komfora u kući čine i dekorativni elementi. Ali da bi se postigao puni komfor sa mekom i nežnom toplotom potrebni su Noirot radijatori, uz njih sve postaje lakše. Ovi ekskluzivni uređaji služe za brzo i efikasno zagrevanje prostorije, tako da se možete opustiti nakon napornog radnog dana čitajući večernje novine ili razgovarati o najnovijim vestima sa porodicom.

  Radijatori za vikendice
  Vikendica – nije samo ’’tvrđava’’ u koju možete pobeći od gradske vreve, opuštanje u prirodi, uživanje u miru i tišini, već je pokazatelj bogatstva i ugleda. Zato vkendice u 21. veku moraju imati posebne uslove za stvaranje komfora. Dimenzije kuće se uzimaju u obzir prilikom postavljanja temelja, a stil se određuje prilikom izrade projektne dokumentacije. Ali čak i najmodernije i najrespektabilnije kuće imaju potrebu za efikasnim i mekim grejanjem – ovaj zadatak uspešno rešavaju Noirot konvektori. Sa njima možete stvoriti jedinstven sistem grejanja za održavanje najkomfornijeg načina grejanja dnevne sobe, i sa dodatnom ekonomičnosti eko način rada za dodatne sobe.

  Radijatori za dečje sobe
  Dečja soba – specijalan svet gde se Vaše dete upoznaje sa objektima koji ga okružuju, čini prve korake, uče da komuniciraju i napreduju. U ovoj sobi specijalnu pažnju treba posvetiti ne samo rasporedu nameštaja, igračkama, odabiru osvetljavanja ali i stvaranju i zdrave mikroklime. Kako se dete ne bi osećalo neprijatno morate paziti da je u sobi nežna i meka toplota. Idealno rešenje predstavljaju Noirot konvektori, ne samo da daju optimalne toplotne uslove već i pružaju idealnu bezbednost za "male istraživače". Sva deca žele opipati novi uređaj, isprobati njegovu snagu ili ugasiti "rernu" i to najčešće hladnom vodom. U bilo kojoj situaciji uređaj i dalje radi savršeno, rad nije nimalo ugrožen.

  Radijatori za kancelarije
  Kancelarija – ovo je mesto gde većina od nas provodi 5 dana u nedelji, od ranog jutra do kasno navečer. O tome kako se razvija efikasnost, briga i aktivnost zaposlenika, kao celina, dovodi do uspeha poslovnog poduhvata. Zato mikroklima mora da bude savršeno komforna kako za menadžere tako i za klijente. Često u kancelarijama nema dovoljno toplote, što je veoma važno tokom hladnog perioda. Ovaj problem je jednostavno rešiti pomoću konvektora Noirot, oni brzo prostoriju ispunjavaju toplotom stavrajući savršen komfor i prijatan boravak za uspeh.

  Radijatori za škole
  Škola – mesto gde smo svi naučili ponešto, i nekako. Sad ovde dolaze naša deca, unuci i praunuci kako bi stekli nova znanja, komunicirali sa prijateljima i iznenadili nas svojim uspehom. Glavni zadatak odraslih – stvoriti sve potrebne uslove za učenike kako bi se osećali komforno i prijatno. Pre svega to se odnosi na osvetljenje, raspored i vazdušno–toplotni režim u prostoriji. Prozori i flourescenta svetla su u svim školama, organizovati nameštaj nije tako teško, ali stvoriti stvarno komfornu i meku toplotu – nije lak zadatak. U takvoj situaciji može da pomogne samo Noirot konvektor – oni nisu samo efikasni i ekonomični već i naročito otporni na mehaničke uticaje koji neminovno nastaju kad kad god gomila dece prolazi, mašu torbama i koferima. U svim uslovima, ovi konvektori neće izgubiti svoj visok kvalitet nastavljajući da daju toplotu na dobrobit ljudi.

  Radijatori za dečje vrtiće
  Dečji vrtić – to je specijalno mesto gde se nalazi naše ’’živo cveće’’, ’’cvet’’ u svojem punom sjaju. Ovde mala deca uče da jedu i oblače se, a starija deca su spremna za školu, recituju pesme i smešno plešu. U ovoj prostoriji mora da bude što više kućnog okruženja – od poznatih i voljenih meda i do mirisa bake i griza. Kako bi se dete osećalo prijatno u vrtiću potrebno je održavati optimalne termičke uslove bez naglih promena temperature. To se lako postiže konvektorima Noirot, koji nisu samo efikasni u grejanju već su i potpuno bezbedni u radu. Čak niti najpametniji momci ne mogu promeniti način rada takvog uređaja, rastaviti ga komad po komad, ili staviti prst unutra. Sa ovim uređajima, i edukacijom, i mame se mogu opustiti - njihova deca su pod zaštitom toplote.

  Radijatori za bolnice
  Bolnica – mesto koje nije najprijatnije, ali ponekad apsolutno neophodno. I odrasli i deca bolnicu doživljavaju kao hladno mesto sa doktorima u belim mantilima, sterilnim instrumentima u ormarićima, kvarcne lampe u odjeljenima i drugim atributima ’’higijene i sanitarnih uslova’’. Pacijantima se teško odvojiti od kuće pa im treba stvoriti što prijatniju mikroklimu, u kojoj bi se osećali maksimalno komforno. Pažnja osoblja će pomoći pacijentima da se organizuju, prijateljska atmosfera će rasterati tugu i nervozu, a meko i ugodno grejanje delovat će na pozitivan način. Sve što je potrebno – pouzdani i efikasni uređaji za grejanje u vidu Noirot konvektora. Ovaj tih i elegantan konvektor ukrašava enterijer bolnice i stvara toplotu oko srca.

  Radijatori za garažu
  Garaža – mesto gde mnogi vlasnici automobila vole da provedu vikend brinući za svog "gvozdenog konja", menjajući stare gume. I da ikendom prostor ne pati od usamljenosti – ujutro kad trebate brzo upaliti auto akumulator je već zagrejan, a nevečer ga parkirate pravo u garažu. Jasno je da na takvom mestu mora biti komforno kako autu tako i vlasniku. Ukrašavanje garaže veštačkim cvećem i drugim dekorativnim elementima jedva vredi, ali uzmite u obzir brigu za grejanje. U hladnoj garaži ne može da se izbegne vlaga koja negativno utiče na auto i ljude. Ovome može pomoći efikasan izvor toplote, jednostavan za rad, kompaktna instalacija i estetski dizajn. Ovaj kvalitet imaju samo konvektori Noirot – visoke performanse, potpuna nečujnost i apsolutna sigurnost. Sa njima osećaćete se u garaži komforno i bezbedno kao kod ognjišta.

  Radijatori za bazen
  Bazen u vlastitom domu – mesto odmora i zabave za celu familiju, garancija zdravlja i vitalnosti, znak visokog položaja u društvu. Da biste dobili maksimalan užitak iz posedovanja ’’malog delića mora’’ potrebno je da redovito brinete o njemu i poduzmete sve preventivne mere. Bazen zahteva osvetljenje, ventilaciju, klimatizaciju i druge komponente za optimalne klimatske uslove. Nažalost, često se zaboravlja održavanje optimalnih toplotnih uslova koji mogu dovesti do neprijatnog osećaja. Radijatori koji se koriste u domovima i kancelarijama najčešće nisu pogodni za bazene zbog visokog stepena vlažnosti i opasnosti kratkog spoja. U ovom slučaju. Najbolje rešenje predstavljanju konvektori Noirot koji su specijalno dizajnirani za vlažne uslove. Oni su potpuno bezbedni, ekstremno kompaktni i veoma jednostavni za rad. Sa njima će bazen uvek biti idealno zagrejan i sve će biti spremno za Vaš ulazak u "vodu sreće i radosti".

  Radijatori za balkone
  Balkoni - to nije mesto samo gde se puši ili postavljaju police za tegle za kisele krastavce ili cveće. Ovde se događa romantični izlazak i zalazak sunca, ako to dopušta visina plafona. To je mesto gde se ljudi povlače od buke i prepuštaju se sami sebi, da čuju svoje misli u mirnoj atmosferi. Ocde ljudi ćitaju svoja omiljena književna dela, pa čak i mlade mame stavljaju decu sa kolicima kako bi mala deca spavala na otvorenom kako bi postala jaka i zdrava. Dakle, morate stvoriti zdravu mikroklimu u tako malom ali korisnom prostoru sa kranjom ozbiljnošću: odbacivanje starih i nepotrebnih stvari te briga o grejanju. Balkon se često provetrava pa je protok hladnog vazduha neizbežan. Sve ovo treba uzeti u obzir pri odabiru izvora toplote. U ovim uslovima idealni su Noirot radijatori – oni odmah stvaraju mekanu i ugodnu toplotu koja se apsorbuje od strane okolnih objekata.

  Radijatori za kupatilo
  Kupatilo – to je najintimnije mesto u kući gde se odvijaju lični higijenski procesi, okrepa, tuširanje ujutro i navečer. Ostati sam sa sobom, mesto gde se u normalu vraća ne samo telo već i misli. Važna percepcija ljudskih prava nije samo dizajn enterijera već i mikroklima u njemu. Dakle, kupatilo mora da bude toplo i prijatno. Standardni grejači se najćešće ne mogu staviti u kupatilo zbog velikog stepena vlažnosti. Optimalno rešenje predstavljaju konvektori Noirot – visoka kompaktnost i bezbedan rad. Kupatilo postaje atraktivnije, a mekana i nežna toplota stvara harmoniju.

 • Noirot – zagrevanje vikend kuće za manje od sat vremena! Open or Close

  Nauka i tehnologija ne žive na lovorikama. Najnaprednija tehnologija svakodnevno ulazi u sve sfere našeg života. Umesto uobičajenog načina dostupna Vam je najnapredniaj tehnologija kompletno novog grejanja, ekonomično i ekološko rešenje.

  Grejanje seoske kuće – to je jedno od glavnih pitanja koje se postavlja prilikom izgradnje. Rešenje sigurno ne predstavlja kupovina skupih i glomaznih uređaja, i instalacione opreme zbog koje bi se morali uništiti zidovi. Pogotovo dolazi do poskupljenja goriva, a još veći problem predstavlja nedostupnost plina. Sama ugradnja traje i po nekoliko meseci, gubi se puno vremena na kontrolu ali i sama ugradnja je jako skupa. Ali, zašto trošiti toliko novaca i truda?

  Francusko preduzeće Noirot nudi sistema zagrevanja apartmana i seoskih kuća pomoću električnih konvektora (grejači konvekcionog tipa). Ovaj sistem grejanja je pouzdan, siguran, jednostavan za instalaciju i rad, ne zahteva dodatne troškove poslovanja te je ušteda energija veoma velika.

  Ponuda Noirot konvektora može se podeliti u 2 vrste grejanja: uređaji za grejanje individualnih prostora i dodatni modeli za stvaranje glavnog sistema grejanja. U prvi tip uređaja spada Spot model sa elektronskim termostatom. Ovi uređaji su opremljeni sa žicom i utikačem i koriste se kao privremeno grejanje van sezone u gradskim stanovima, i prenosivi radijatori za vikendice. Ovo daje mogućnost da se radijatori prenose iz jedne sobu u drugu.

  Drugi tip radijatora predstavlja mogućnost programiranja radijatora. Jedan programator može da upravlja sa maksimalno 20 konvektora. Za upravljanje sa više konvektora Noirot predlaže centralnu kontrolnu tablu. Veliku prednost predstavlja mogućnost podjele u više zona sa različitim temperaturnim režimima rada. Dakle, moguće je grejati gostinjeks sobe na eko temperaturi kad nitko nije u njima, dok ostatak kuće ostaje na komfornoj temperaturi. Novitet predstavlja kontrolna tabla koja je povezana sa konvektorima, pooću radiofrekvencije (433 MHz). Nije potrebno povezati konvektore na kontrolnu tablu, jednostavno ubacite programsku kasetu u odgovorajući konvektor koji će bežično primati signale. Veliki LCD ekran omogućava Vam kontrolu rada celog sistema grejanja. Opseg primanja signala sa kontrolne table iznosi 80 m.

  Mora se napomenuti da se automatizacijom sistema grejanja štedi energija i vrijeme, te stvara idealan komfor. Programiranjem uređaja i korišćenje programatora omogućava dodatnu uštedu od 40-45%.

  Uz sve navedeno dobivate uređaj prema najmodernijim standardima. Dvostruko izolovano kućište obezbeđuje visoku elektrotehničku klasu (II klasa) i nema potrebe za uzemljenjem. Ugrađen senzor omogućava automatsko isključenje grejnog elementa u slučaju opasnosti od pregrevanja. Normalizacijom temperature konvektor nastavlja sa normalnim radom. Zaštita od prskanja vodom omogućava instalaciju u vlažne prostore (bazen, kupatilo...). pouzdana automatizacija omogućava otpornost na pad napona, i normalan rad u rasponu od 150 do 242 V. Konvektori Noirot predstavljau najsigurnije i najekološkije proizvode na celokupnom svetkom tržištu. Imaju 5 stepena zaštite, ne isušuju vazduh, ne spaljuju kiseonik niti čestice prašine. Zahvaljujući niskoj temperaturu kućišta radijatora (60 °C) mogu se postaviti i na drvene zidove, i ostaviti same sa najmlađim članovima porodice. Pored toga, oni su dugovečni – garancija 10 godina i vek trajanja duži od 25 godina.

  U evropi, sistemi grejanja bazirani na električnim konvektorima predstavljaju najčešći oblik grejanja. Cena svih ostalih goriva jako raste, dok je porast cena električne energije mnogo manji. Ne postoji niti najmanja sumnja da će u bližoj budućnosti grejanje na struju postati sve popularnije. Prednosti ovog načina grejanja su I više nego očiti!

Najčešća pitanja

Noirot nudi najbolja rešenja za novogradnju ili renovacije, uzimajući u obzir sve ove različite zahtjeve. Konvekcija, isijavanje, celovita nežna toplota... Svaka od navedenih tehnologija nudi rešenje za različite potrebe (ne znači da svi delovi staništa trebaju koristiti istu tehnologiju ), nakon čega možete prilagoditi budžet koji želite iskoristiti za investiciju u Vaše grejanje.

 • Kako se definiše pojam komfora u domu? Open or Close

  Toplotni komfor predstavlja kombinacija različitih faktora koji stvaraju osećaj kao da ste kod kuće, bilo gde i u svakom trenutku. Pre svega potrebno je da je Vaš prostor dobro izolovan, da se izbegne gubitak toplote, nelagode i rasipanja energije. Zidovi i prozori ne bi trebali biti hladni tj. loši, pošto se traži homogena i stabilna temperatura u prostoriji. Vlažnost i ventilacija moraju biti zadovoljavajući kako se u prostoriji ne bi pojavio osećaj neugodnog suvog vazduha. Toplotni komfor nije tako jednostavna koncepcija kao što zvuči te različite tehnologije moraju uzeti u obzir sve ove faktore, za postizanje savršenog komfora i uštede energije.

 • Šta je celovita nežna toplota?Open or Close

  Vrhunsko električno grejanje
  Celovita nežna toplota je rešenje za najnaprednije moderno električno grejanje. To su 2 u 1 radijatori koji kombinuju princip isijavanja i inercije, za stvaranje najboljih uslova komfora.

  U principu, ova tehnologija povezuje uvek prioritetnu isijavajuću prednju ploču (emitivna površina) koja isijava preko cele površine radijatora, i grejni element Aktivni liv® (ili aluminijum za Plénitude) iznimno kvalitetnih termofizičkim svojstava, što garantuje savršenu inerciju.

  Princip nežne toplote
  Prednja ploča emituje nežno isijavanje (idealno kada još nije stigla jaka hladnoća), i grejni element od livenog gvožđa (koji radi pojavom ekstremnih hladnoća) koji inercijom osigurava stalnu toplotu i održava stabilnu i homogenu temperaturu u prostoriji. Kombinacijom rada ova dva elementa pruža se celovita nežna toplina, stalan i savršen komfor u prostoriji. Za dodatan komfor i uštedu energije koristi se ultra precizni elektronski "mozak" koji nezavisno upravlja radom sa 2 grejna elementa, kako bi se osigurao savršen komfor uz ono najvažnije, uštedu energije.

  Funkcije za dodatnu uštedu energije
  Sa celovitom nežnom toplotom komfor postaje sinonim za uštedu energije. Većina naših radijatora serijski ili opciono imaju dodatna inteligentna rešenja: možete da podesite željenu temperaturu (temperatura za koju smatrate da najbolje odgovara Vašem nivou komfora) koja će se održavati sve vreme, izbegavajući "toplotne vozove" odgovornih za nepotrebnu potrošnju energije.

  1. Dostupna je funkcija "otvorenog prozora" koja će isključiti rad uređaja kada detektuje abnormalan pad temperature
  2. Dostupna je funkcija "roditeljsko zaključavanja" koja omogućava blokiranje kontrola pritiskom kombinacije tastera, za izbegavanje svakog neželjenog poremećaja ili smetnje
  3. Na nekim modelima imate detektor odsustva koji podešava temperaturu radijatora u zavisnosti od toga da li ste prisutni ili odsutni u prostoriji, što neće uticati na komfor Vašeg doma
  4. Možete da rad svih tipovova uređaja (konvekcija, isijavanje, nežna toplota) povežete sa Memoprog kasetom za programiranje, koja će omogućiti i do 25% dodatne uštede energije (programiranje sa 6 naloga putem pilot žice – radiofrekvencija/pilot žica/primalac i davalac signala)
  5. Kod većine naših radijatora dostupan Vam je indikator potrošnje

 • Šta je isijavanje? Open or Close

  Neizostavno sredstvo za komfor
  Isijavajući paneli povezani sa konvekcionim principom isijavanja pružaju savršen komfor, za razliku od same konvekcije. Princip je uporediv, u osećaju, zadovoljstvu kada na svojoj koži osetite udobno grejanje sunčevim zracima.

  Princip isijavanja
  Zapravo, grejni element RS Silence® neuporedivom isijavajućom emisijom, i svojom velikom površinom, difuziono širi toplotu sa prednje strane. Infracrvene zrake zatim zagrevaju vazduh, samu prostoriju i tela u sobi, pružajući potpuni komfor i blagostanje kao što daje sunce.

  Komfor isijavanja pobjeđuje zajedno sa neupitnim kvalitetom. Pored toga, kako bi se maksimalno smanjio određeni efekat konvekcije, koji i dalje ostaje princip grejanja, Noirot isijavajući paneli opremljeni su sa jedinstvenom ultra preciznom regulacijom koja održava konstantnu temperaturu u prostoriji.

  Glavni kvalitet isijavanja jest sposobnost pružanja komfora, i direktnog te brzo osetnog blagostanja grejanja u čitavoj prostoriji (za razliku o konvekcije koja stvara toplo/hladne izmene vazduha, sa manom raslojavanja temperature između poda i plafona). Isijavajući paneli su očigledan korak ka savršenom komforu. No, da bi se postigao ovaj cilj potrebno je smanjiti nivo konvekcije, u korist niskotemperaturnog isijavanja povezanog sa inercionim efektom čiji su učinci na komfor stvarno savršeni: ovo je onda celovita nežna toplota.

 • Šta je prirodna konvekcija? Open or Close

  Jednostavan princip
  Konvekcija je prva tehnologija razvijena za električno grejanje. Radi na vrlo jednostavnom principu. U sobi postoje hladan i topao vazduh, hladan je teži pa se nalazi nisko dok je topao lakši pa se nalazi gore. Grejni element privlači greje hladan zrak koji se zatim diže prema plafonu, on se zatim hladi i spušta te opet greje. Ovaj princip se naziva prirodna konvekcija.

  Tehnološka istorija električnog grejanja
  Od razvoja prvih modela, 70-tih godina, naša istraživanja značajno su promenila i evoluirala naš konvektor. Iako princip rada ostaje isti, komponente čine razliku. Danas, konvektori obezbeđuju veći komfor smanjenjem stratifikacije temparaturnih slojeva u sobi. Moderno električno grijanje, prava evolucija.

   

  Takav razvoj je postao moguć zahvaljujući poboljšanju napravljenom za regulacija, čija preciznost omogućava održavanje stalne temperature, i toplotne vozove zaslužnim za naizmeničnu izmjenu toplog i hladnog vazduha, što je karakteristično za ovu tehnologiju. Dodatna preciznost i komfor pružaju se zahvaljujući potpunom korišćenju prednosti najnovijih tehnoloških dostignuća. Konvektori su najjednostavniji i najjeftiniji uređaji, i ako se kombinuju sa isijavajućim panelima predstavljaju idealno rešenje za dodatan komfor. STOP zabludama o električnom grejanju.

   

   

 • Koji je princip rada konvektora Noirot? Open or Close

  Skoro svi Noirot radijatori koriste konvekcioni sistem rada, ili konvektorski. Pojam konvektor označava princip distribucije toplog vazduha u prostoriju – prirodnu konvekciju. Prenos toplote odvija se zagrevanjem vazduha koji prolazi kroz grejač radijatora. Vruć vazduh se širi i raspoređuje u sobu putem rešetki sa gornje prednje strane, dok hladan ulazi sa donje strane radijatora pošto ga privlači grejni element. Dakle, konvektor zagreva prostoriju bez korišćenja bilo kakvih dodatnih uređaja za prisilnu distribuciju vazduha (ventilator). Grejanje je potpuno nečujno i komforno.

 • Da li je konvektor bučan tokom rada? Open or Close

  Konvektor Noirot je potpuno nečujan, na šta se daje doživotna garancija. Navedeno se ostvaruje korišćenjem grejanja prirodnom konvekcijom, i primenom najsavremenijeg RX Silence PLUS® svetski patentiranog grejnog elementa.

 • Kako pravilno odabrati snagu konvektora? Open or Close

  Snaga WOsnovno grejanje m2Dodatno grejanje m2
  500W 5 8
  1000W 10 13
  1500W 15 19
  2000W 20 26
  2500W 25 32

 • Kako voditi brigu o održavanju radijatora? Open or Close

  Vođenje brige o radijatoru je neverovatno jednostavno. Potrebno je samo redovito usisavati prašinu sa donje strane uređaja, i uklanjanje mrlja vlažnom krpicom. Kako bi izbegli oštećenja površine radijatora ne koristite abrazivna sredstva.

 • Da li je dopuštena instalacija u dečje sobe? Open or Close

  Konvektor Noirot bezbedan je čak i za najmanju decu, pa se može instalirati u dečju sobu. Kućište radijatora nikad nije na višoj temperaturi od 60°C, rizik od opekotina je u potpunosti isključen. Uređaj nema oštre rubove pa je isključena mogućnost povreda male dece, on je dizajniran na način da omogućava potpuno nečujan rad, što će stvoriti maksimalan komfor za Vašu decu. Važno je napomenuti da postoji I specijalna linija proizvoda za upotrebu u dečjim sobama. Uređaji serije R-21 imaju maksimalan nivo sigurnosti I u skladu su sa najstrožim evropskim I srpskim zahtevima instalacije u dečje sobe.

 • Da li konvektor Noirot služi kao dodatni izvor toplote? Open or Close

  Noirot konvektor može da se koristi ne samo kao dodatni izvor toplote. Zahvaljujući svetski patentiranom i neuporedivom grejnom elementu RX Silence PLUS potrošnja kiseonika je na najmenjem nivou, kao što ne postoji remećenje prirodne vlažnosti tako da se konvektor može koristiti kao osnovni izvor toplote. Takođe, korišćenje konvektora Noirot može da stvori kompletan i potpuno pouzdan sistem grejanja kuće ili vikendice. Korišćenjem dodatnih kontrolnih uređaja stvorit će Noirot sistem grejanja još prikladnijim i ekonomičnijim.

 • Koliko je efikasan konvektor gde dolazi do čestih uključenja i isključenja? Open or Close

  Konvektor Noirot može da podnese česte podove napona od 150V do 242V. Uprkos ‘’skokovima’’ automatskih napona uređaj nastavlja da radi i njegova efikasnost nije smanjena. U slučaju pogreške kod napajanja auto funkcija pokretanja omogućava uređaju da nastavi sa radom u ranije izabranom režimu rada.

 • Da li je potrebno isključiti uređaj u cilju zaštite od požara pri odsustvu ljudi? Open or Close

  Električni konvektori Noirot prvotno su stvoreni kao deo sistema za grejanje na osnovu njihovog funkcioniranja, za rad bez nadzora. Stoga, kod odsustva ljudi rad je optimalan. Pouzdana automatizacija i sigurnosni sistem potpuno isključuje mogućnost zapaljenja. Vatrootporan uređaj Noirot sertifikoavn je za bezbednost od požara.

 • Mogu li instalirati konvektor Noirot u kupatilo? Open or Close

  Noirot konvektori su proizvedeni kao vodootporni, sa IP24 zaštitom i II klasom elektrotehnike. Dakle, svaki radijator Noirot može da se postavi u kupatilo i druge prostorije sa visokom vlažnosti bez uzemljenja. Za veći komfor postoji posebna serija uređaja za grejanje i sušenje peškira.

 • Koliko su bezbedni konvektori Noirot? Open or Close

  Električni radijatori Noirot su apsolutno bezbedni za upotrebu. Temperatura uređaja nikad nije viša od 60°С, tako da ne postoji opasnost opekotina. Specijalno dizajnirani instrumeni isključuju bilo kakvu mogućnost bilo kakvog slučajnog kontakta sa grejnim elementom. Dvostruko izolovano kućište uređaja potpuno sprečava mogućnost prodora električne energije uređaj.

 • Da li su konvektori Noirot bolji od uljanih radijatora? Open or Close

  Postoje mnogobrojne prednosti konvektora u odnosu na uljane radijatore, nabrojat ćemo samo neke od njih:

  1. Konvektor je mnogo ekonomičniji od uljanog radijatora, prosečno troši 25-30% manje električne energije. Činjenica je da je potrebno vreme zagrevanja i daljnjeg isijavanja kod ulja mnogo duže. Prvo se zagreva grejač unutar radijatora, zatim dolazi do ključanja ulja, zagrevaju se rešetke i na kraju se prenosi toplota na vazduh. Kod konvektora Noirot nema međufaznog delovanja već grejni element odmah zagreva vazduh. Postizanje radne temperature grejača Noirot događa se već za 75 sekundi, efikasnost dostiže 90%.
  2. Konvektor je mnogo mobilniji od uljanog radijatora. Možete ga obesiti na zid i neće smetati u sobi, možete ga postaviti I na mobilne nogice te premeštati iz sobe u sobu. Konvektor je mnogo manji i lakši od uljanog radijatora.
  3. Konvektor je mnogo sigurniji od uljanog radijatora. Temperatura ulja je mnogo viša i može izazvati opekotine ne samo kod dece. Konvektor ima nižu temperaturu kućišta koja nikad ne prelazi 60 stepeni. Konvektor možete bezbedno ostaviti da radi bez nadzora jer je opremljen sa svim potrebnih funkcijama bezbednosti. Ostavljanje uljanog radijatora bez nadzora se ne preporuča jer, najčešće, nemaju niti osnovni senzor pregrevanja.
  4. Konvektori pružaju mnogo prijatniju temperaturu u prostoriji. Tačnost održavanja željene temperature omogućava sprečavanje temperaturnih razlika.

 • Koja je razlika od mehaničkog termostata (bimetal)? Open or Close

  Prednosti elektronskog termostata su očite. Prvo, on je najnapredniji i najprecizniji ikada. Tačnost željene temperaturu iznosi 0,1 stepen. Uređaji sa mehaničkim termostatom održavaju temperaturu sa tačnosti od 1 do 3 stepena. I, tokom vremena, tačnost mehaničkog termostata se smanjuje. Preciznost termostata zavisi od temperaturnih skokova u sobi, i nivou ugode, jer naše telo detektuje promene temperature čak i od 1 stepena. Drugo, elektronski termostat je potpuno nečujan. Mehanički termostat se kod on/off funkcija čuje, što je pogotovo iritantno tokom noći. Treće, elektronski termostat je dugovečniji. Dakle, ako želite maksimalan komfor onda odaberite model sa elektronskim termostatom.

 • Mogu li ga postaviti sam? Open or Close

  Da. Konvektori Noirot se lako postavljaju na zid i nogice sa točkićima. Tako se isti radijator može koristiti an 2 mesta, npr. U kući na zidu i na nogicama sa točkićima u vikendici.

Noirot download

Download Garancija za Spot E-2

Ukratko o nama

Odabrati rešenje za grejanje znači biti suočen sa mnogo kompleksnih pitanja koje je teško razumeti. Izbor energije, tehničke specifikacije, ekološka dimenzija, vrednost investicije i profitabilnost...

Ignis Aurum Vam pruža najbolja rešenja toplotnog komfora!

Kontakt forma