open

Jøtul kamini i peći

Borimo se s hladnoćom od 1853.

Jøtul je jedan od najstarijih proizvođača peći, inserata i kamina. Vođeni norveškom baštinom, spajamo umešnost fine izrade s umećem življenja u zimskim uslovima, već 160 godina.

Jøtul je globalni liderJøtul je vodeći svetski brand i lider na svetskom tržištu. Prodaje se u 43 zemlje na 6 kontinenata.

Liveno gvožđe – najbolji izbor

Liveno gvožđe ima brojne prednosti koje ga čine odličnim materijalom za kamine i peći na drva. No, što je to liveno gvožđe i zašto Jøtul njeguje norvešku tradiciju obrade gvožđa? Opširnije...

Korisne informacije oko drva

Za grejanje Vašeg prostora nije dovoljno imati samo visokokvalitetnu peć ili kamin, potrebno je znati prepoznati i odabrati odgovarajuće drvo. Opširnije...

Grejanje na Norveški način

 • Dizajn za sva vremena

  Dizajn za sva vremena

  Naši svevremenski proizvodi premošćuju prošlost i sadašnjost i spajaju se s arhitekturalnim kvalitetama modernog prostora za život. Oni spajaju norveško majstorstvo i funkcionalni dizajn s neposrednom privlačnošću i dizajnerskim kvalitetama koje nadilaze kratkoročne trendove. Dok je lepota u oku promatrača, dobar dizajn je svakako više od onoga što vidimo na prvi pogled. Mi u Jøtulu čvrsto verujemo da forma treba pratiti funkciju.

  Naši svevremenski proizvodi premošćuju prošlost i sadašnjost i spajaju se s arhitekturalnim kvalitetama modernog prostora za život. Oni spajaju norveško majstorstvo i funkcionalni dizajn s neposrednom privlačnošću i dizajnerskim kvalitetama koje nadilaze kratkoročne trendove. Dok je lepota u oku promatrača, dobar dizajn je svakako više od onoga što vidimo na prvi pogled. Mi u Jøtulu čvrsto verujemo da forma treba pratiti funkciju.

 • Kvalitet za ceo život

  Kvalitet za ceo život

  Naši kupci zaslužuju najbolje peći, inserte i kamine. Zato su svi naši proizvodi napravljeni ručno, u Norveškoj, od najboljih dostupnih materijala. Zapravo, naša jedinstvena trajnost glavni je razlog zašto Jøtul nudi najdužu garanciju na tržištu. Ne čudi da je naš Jøtul F 602 najčvršća i najkopiranija peć u istoriji.

  Razboriti korisnici kupuju Jøtul jer znaju da ništa ne treba prepustiti slučaju. Ponosni smo na dizajn i izradu najboljih i najizdržljivijih svetskih peći, inserta i kamina od livenog gvožđa, ali i na kupce koji cene naše proizvode. Ono što nas pokreće je Vaše zadovoljstvo i rado delimo našu strast i stručnost kroz smernice, znanje i iskustvo kako bi Vaš Jøtul proizvod bio izvor toplote i prijatnosti za ceo život.

 • Izvor znanja

  Izvor znanja

  Dugo iskustvo nošenja sa skandinavskom klimom naučilo nas je da je toplota više od onog što se može izmeriti termometrom. Naši proizvodi ispunjavaju očekivanja u svim dimenzijama; bilo da se radi o krckajućem zvuku vatre, pogledu na savršeni plamen ili efikasnom gorenju za održivo korišćenje.

  Norveška priroda, kultura i zanatstvo deo su našeg DNK. Naša strast za toplotom u kombinaciji sa zanatstvom koje je duboko ukorenjeno u tradiciju dodavanja estetskih kvaliteta svakodnevnim predmetima, važni su sastojci u definisanju Jøtulovog duha.

Ukoliko imate bilo kakvih pitanja o instalaciji i efikasnosti, ili trebate kalkulaciju za preliminarnu procenu, slobodno nam se obratite!

TIMELESS NORWEGIAN CRAFT

Otkrijte široku ponudu Jøtul peći i kamina koje se proizvode u Norveškoj. Pridružite nam se u borbi protiv zime!

f-481 int01
f 263 int 01
f 373 whe int 01
fs-173
fs 175 int 1
fs 44 int 01

O proizvođaču

Našim kupcima želimo pružiti najbolje od najboljeg i stoga se svi naši proizvodi izrađuju ručno u Norveškoj, od najboljih materijala. Iznimna trajnost i izdržljivost glavni je razlog zbog kojeg nudimo 25 godina garancije - najduže na tržištu.

25 godina - najduža garancija na tržištu !

NAPOMENA: obavezna registracija na Jotul sajtu.

 • Uslovi Jøtul garancije Open or Close

  25 godina

  Garancija se izdaje samo na proizvode kupljene u ovlaštenim Jøtul prodavnicama. Na proizvod koji nije kupljen u ovlaštenim prodavnicama, ili nema overen garantni list, daje sa samo 12-mesečna garancija.

  Garancija pokriva sve delove osim onih potrošnih (rešetke i obloge u ložištu) i ne uključuje rad, za detalje treba pogledati zadnju stranicu. Garancija vredi od dana kupovine.

  Garancija ne pokriva:

  01. Obloge ložišta ili potrošne elemente kao što su rešetke, pregrade, vatrostalne opeke, staklo i pepeljare, završnu boju i brtvujući materijal kao što je keramički konop.
  02. Štetu nastalu nepropisnom instalacijom ili nepropisnim korišćenjem.
  03. Korišćenje zamenskih delova neovlašćenih od strane Jøtula što poništava garanciju.
  04. Tokom korišćenja završni sloj emajla dobiva “raspucani” izgled, to je normalno i samo još više ističe izgled Jøtulove peći.

  Napomena: korišćenje bilo kakvih tekućih goriva poništava garanciju. Garancija za Jøtul plinske peći je 12 meseci.

 • 160 godina duga norveška avantura Open or Close

  Jøtul je najstariji proizvođač peći na drva na svetu, sa 161 godina dugom tradicijom. Avantura je započela u Loelva 1853. godine gde je Oluf Onsum, sin farmera, osnovao Kværner Jernstøberi. Kværner preduzeće započelo je razvoj proizvoda od livenog gvožđa, i vodeće je od 1900. godine, sa najvećom livnicom u Norveškoj.

  Tokom ranih 90-tih Kvaerner je imao najnapredniju mašinsku radionicu u Norveškoj, i stalno su se aktivnosti proširivale sa fokusom na nove proizvode. 1916. godine prodali su svoj proizvodni pogon za peći na drva. 26-godišnji Herman Anker je kupio livnicu, i preimenovao u Kværner Ovnsstøperi. Želeo je nastaviti tradiciju i nasleđe rada sa livenim gvožđem istovremeno dodavajući neverovatan razvoj estetike i kvaliteta. Anker je bio inteligentan poslovni čovek koji je cenio vrednost marketinga i napredne timske prodaje puno pre nego je to postalo uobičajena praksa. I sa tim, temelj za Jøtul brend je bio napravljen.

  Jotul

  Tokom 1920-tih međunarodna ekonomija je doživela ozbiljan pad i Jøtul je bankrotirao. Njihov spasioc bio je Johannes Gahr. Cenio je i koristio mnogo kvalitetnog rada od svoh prethodnika usmeravajući Jøtul iz krize, i u novu eru rasta. Još jednom je Jøtul postao najveći proizvođač peći na drva u Norveškoj.

  Jøtul je nastavio sa rastom i nakon Drugog svetskog rata, uprkos što je potražnja za pećima na drva padala zbog pojave novih energenata: nafte, kerozina i električne energije. Tokom 1960-tih ostalo je samo par igrača na tržištu, a Jøtul je bio daleko najveći. Jøtul se počeo prilagođavati tržištu, kao što je to činio ranih 1950-tih, i kamini na tekuće gorivo postali su najveći izvor prihoda kompanije kroz jako dug period – tokom 1970-tih.

  Posle nekoliko incidenata tokom 1970-tih, nakon čega nije bilo dovoljno nafte, potražnja za pećima na drva je eksplodirala. Otvorile su se nove mogućnosti i peći na drva su opet postale najvažniji deo Jøtulovog proizvodnog asortimana.

  Gahr porodica prodala je Jøtul velikoj međunarodnoj korporaciji Norcem 1977. godine. Posledica je bila da se Jøtul najviše izvozno orjentisao, uključujući niz akvizicija u livnice i uvozne kompanije u SAD-u i Evropi. Ekonomska kriza u drugoj polovini 1980-tih naterao je Jøtul da ponovo preispita svoje ciljeve.

  Tokom proteklih par decenija Jøtul je ponovo izgradio međunarodnu mrežu i postao globalni brend sa podružnicama i distributivnim objektima u većini zemalja, i na svim kontinentima.

  Uprkos svim padovima i usponima tokom poslednjih 160 godina Jøtul se dokazao preživljavajući sve krize nastavljajući svoj rast i razvoj kao vodeća kompanija na svetu. Uspeh se može pripisati hrabrosti, želji i sposobnosti prilagodbe novim potrebama i tržištima. Ovo je razlog zašto je Jøtul još uvek najjači na svetu, i kao livnica za peći na drva i kao lider na globalnom tržištu.

Najčešća pitanja

Jøtul ima dugogodišnju poziciju globalnog lidera. Velika baza znanja i iskustva, nastala tokom svih tih godina doprinela je razvoju "filozofije toplote" u svakom njenom detalju. Svoju bazu rado delimo s našim kupcima u obliku saveta i uputstava. Nadamo se da će Vam sledeće stranice pomoći u održavanju Jøtul proizvoda Vašim dugogodišnjim izvorom toplote i ugodnosti.

Jøtul ima najveću i najiskusniju mrežu prodavaca u svetu. Oni su sretni da Vam pomognu kroz ceo proces kupovine kamina. Bez obzira da li ste odabrali da sami odradite posao, postoje određene stvari koje trebate razmotriti pre nego što počnete..

Dobra je ideja da se prodavac uključi u proces što pre.
 • Instalacija kamina ili peći na drva – koliko je teško i koliko košta? Open or Close

  U Norveškoj je zakonski dozvoljeno da sami postavite kamin ili peć. Takođe, možete dati nekom da obavi celu instalaciju. Najčešće morate da platite 2 osobe na 4-5 sati. To onda podrazumeva pripremu, transport... Instalacija kod kupca može da potraje 2 sata, ali može da potraje i ceo dan. Ovo zavisi od toga koliko je velik projekt, i o tipu kamina ili ložišta koje se instalira.

 • Uklanjanje starog kamina ili peći na drvaOpen or Close

  Mnogi dileri nuda uklanjanje satrih kamina ili peći, i često ih šalju natrag u Jøtul fabriku kako bi se istopile i pretvorile u nove, moderne kamine i peći. Dobra je ideja da se ponese fotografija stare peći ili kamina kada odete u prodavnicu, kako bi Vam dali grubu procenu troška uklanjanja stare instalacije. Ukoliko to zahteva puno posla i uklanjanje cigle, trošak se može neznatno povećati. Takođe, možete dobiti savete o postojećim propisima kao i postupanje sa istim. Takođe, možete ukloniti kamin ili peć i sami. Zapamtite da se satri otvor mora zatvoriti na ispravan način, ukoliko se navedeno neće korisititi za novi kamin.

 • Obnova starog dimnjaka ili instalacija novog čeličnog Open or Close

  Stari dimnjaci ponekad trebaju obnovu, ili možda želite kamin postaviti na mesto gde nema dimnjaka? Ako želite procenu stanja postojećeg dimnjaka najlakši način je da kontaktirate udruženje dimnjačara ili nekog od naših prodavaca. Od njih ćete dobiti brz dogovor, nakon čega će Vas obavestiti o koracima koje treba preduzeti. Alternativno, možete da instalirate čelični dimnjak. Danas, ovo se može naknadno postaviti u domove.

 • Odobrenje, inspekcija i usluga Open or Close

  Pre korišćenja kamina potrebno je odobrenje. Naši profesionalni prodavci mogu pomoći oko dobivanja odobrenja instalacije od strane profesionalne i sertifikovane organizacije. Takođe, možete dobiti pomoć o korišćenju, usluzi i održavanju.

 • Kolika je garancija na kupljenu peć na drva ili kamin? Open or Close

  Jøtul AS nudi 25 godina garancije na spoljne delove od livenog gvožđa te pokriva nedostatke u materijalu, izradi ili funkcionisanju proizvoda. Garancija je valjana pod uslovom da je proizvod instaliran u skladu sa sa važećim zakonima i odredbama, kao i u skladu sa Jøtul uputstvima za instalaciju.

 • Da li je moguće pronaći rezervne delove za stare peći na drva? Open or Close

  Jøtul čuva rezervne delove 10 godina nakon što se model prestane proizvoditi.

 • Koliko košta instalacija kamina ili peći na drva? Open or Close

  Instalacija kamina zavisi o krajnjem izgledu kamina, odnosno materijalima koji će se koristiti. Šta je više detalja, od ekskluzivnijih materijala, to znači da će sama instalacija trajati duže i da će cena rasti. No, prosečna instalacija kamina traje 10 sati. Instalacija peći na drva zavisi o modelu te cevima koje se koriste - ako otvor dimnjaka odgovara otvoru za izlaz dima na proizvodu, onda je to vrlo jednostavno i brzo. Trgovci mogu u svoju prodajnu cenu uključiti i instalaciju.

 • Kako se menja pregradna ploča na staroj Jøtul F 602 peći? Open or Close

  Potrebno je ukloniti ploču za kuvanje, olabaviti pregradnu ploču i izvući je van kroz vrata peći .

 • Gde se može saznati koliko blizu zidu se može postaviti peć na drva? Open or Close

  Sve potrebne informacije vezano uz Jøtul proizvode dostupne su na našim brošurama. Kontaktirajte naše ovlaštene Jøtul trgovce.

 • Da li je moguće kupiti peći na drva, ložišta ili rezervne delove iz fabrike? Open or Close

  Ne, sva se prodaja vrši preko distributera . Jøtul ne prodaje direktno iz fabrike.

Jøtul download

Download Preuzmite Jøtul cenovnik

Ukratko o nama

Odabrati rešenje za grejanje znači biti suočen sa mnogo kompleksnih pitanja koje je teško razumeti. Izbor energije, tehničke specifikacije, ekološka dimenzija, vrednost investicije i profitabilnost...

Ignis Aurum Vam pruža najbolja rešenja toplotnog komfora!

Kontakt forma