open
nova prezentacija

Toplota kojoj možete verovati

Podno grejanje broj 1 iz Južne Koreje

Više od 2000 godina tradicije podnog grejanja!

Podno grejanjeEnerpia sistemi / Sistemi podnog grejanja

Podno grejanje sa vertikalnom distribucijom toplote najbliži je oblik grejanja za savršenu fiziološku distribuciju telesne temperature. Podno grejanje je niskotemperaturno rešenje grejanja koje savršeno funkcioniše sa neuporedivo zdravom temperaturom poda od 26°C, gde celokupan pod postaje grejni element.

Prednosti sistema podnih grejanja / Za Vaše zdravlje
Unutrašnji klimatski komfor za korisnike • Savršen dizajn eneterijera koji nije kompromitovan kabastim radijatorima, kotlovima, dimnjacima i vidljivim cevima za protok tople vode • Nisko početno ulaganje • Parcijalno grejanje, svaka prostorija ima svoje upravljačke kontrole za odabir željene temperature • Nema sagorevanja i podizanja čestica prašine (konvekcija) što uzrokuje alergije • Nema nepotrebnog brzog protoka vazduha • Nema drastične temperaturne razlike u sobama • Nema sušenja vazduha
Grejna mrežica

Grejna mrežica

Kablovi za otapanje snega i leda

Kablovi za otapanje snega i leda

Samoregulirajući grejni kablovi

Samoregulirajući grejni kablovi

Inox X-L cev professional

Inox X-L cev professional

EP ploče za suvu ugradnju

EP ploče za suvu ugradnju

ENERPIA SISTEMI

ENERPIA SISTEMI

ENERPIA toplovodni sistem ne zahteva kotao ili cirkulacioni motor, što čini elemente grejanja postojećih Ondol grejnih sistema. Specijalno ključanje sa jezgrom nastaje generisanjem pritiska nastalog zagrevanjem provodnika od savršenog materijala (nikl-hrom grejna žica dvostruko obložena sa silikonom i teflonom), okruženo specijalnom tečnosti (medijum za brzo sprovođenje toplote) u polietilenskoj cevi specijalne čvrstoće.

Stvaranje toplote u prostoru sa ograničenim vazdušnim prostorom povećava temperaturu za 30°C. Električni ekspres lonac je tipičan proizvod koji koristi ovaj princip.

Korisne informacije

 • Podno grejanje ispod laminata Open or Close

  Enerpia

  Laminat se danas smatra najpopularnijom podnom oblogom, kako u poslovnim tako i stambenim zgradama. Ovo se objašnjava time što je laminat čvrst, izdržljiv, jednostavan za instalaciju te je dostupan u velikom broju tekstura i boja što Vam omogućava idealno uređenje enterijera. Jedini malo zahtevniji način oblaganja poda i izračuna potrebne snage predstavlja parket, ponajviše zbog više toplote koja je potrebna za idealnu reakciju i efekat. Napraviti pod toplim, što daje neverovatan komfor u sobi, postiže se samo postavljanjem podnog grejanja.

  Kod postavljanja podnog grejanje zadržat će se prekrasan izgled sobe i samog poda, sakriveno grejanje. Kod postavljanja drugih sistema grejanja može doći do neravnomerne raspodele toplote i hladnog poda. Specijalna potreba pojavljuje se u vrtićima gde se deca igraju na podu. Dakle, bez obzira da li se radi o detetu, ili kuhinji, ili dnevnoj sobi, stvara se bolji komfor i toplota koja izvire iz laminatnog poda.

  Kod postavljanja podnog grejanja ispod laminata specijalnu pažnju treba obratiti na znak koji se nalazi na samom laminatu, laminat mora da bude otporan na visoke temperature kako se ne bi došlo do oštećenja. Sve do 2000. godine ispod laminata su se postavljale grejne mrežice ili sistem podnog grejanja sa vodom. Međutim, početkom 2000. godine dolazi do stvaranja neuporedivog proizvoda za postavljanje ispod laminata – podno grejanje na bazi infracrvenog filma! Radi se o najkvalitetnijem modernom proizvodu koji je neuporediv na celokupnom svetskom tržištu, Enerpia professional grejni film iz Južne Koreje od Daewoo Enertec preduzeća.

  U poređenju sa ostalim klasičnim sistemima grejanja infracrveni film ima mnoge prednosti. Počnimo sa činjenicom da infracrveno zračenje ne samo da pruža sigurnu i udobnu toplotu, već je dobro i za zdravlje. Spektar emisije infracrvenog filma ima domet od 8 do 10 mikrona šta ima, u skladu sa naučnicima, neverovatno blagotvorno dejstvo na sva živa bića. Nije čudo da se ljudi nakon korišćenja infracrvene saune osećaju mnogo bolje i zdravije jer zahvaljujući mekanom infracrvenog zračenju telo ispušta 15% više toksina nego kod klasične saune. Treba napomenuti da postavljanje Daewoo grejnog filma ima neverovatno i preko potrebno terapeutsko delovanje za zdravlje ljudi, ne postoje negativno naelektrisani joni niti dolazi do sagorevanja kiseonika i sušenja vazduha u prostoriji.

  Ako uzmemo u obzir metode grejanja podova prednosti od infracrvenog filma su jasne. Prvo, ne postoji potreba za instalacijom cevi niti kotla, i u skladu sa tim ne postoji obaveza zimske kontrole rashladne tečnosti. Drugo, kad npr. dođe do nekog malog oštećenja grejnog kabla ili sistema podnog grejanja ceo sustav prestaje da radi. Kod grejnog filma to nije slučaj, on nastavlja raditi jer kod oštećenja samo jednog paralelnog vodiča ne dolazi do gubitka efikasnosti celog sistema. Ali postoji i mana filma, on se ne može postaviti ispod pločica. Sami film ne veže se dovoljno dobro na lepak ili pločicu. Takođe, ne preporuča se postavljanje filma u prostorima gde ima mogućnost poplave, npr. kupatilima.

  Infracrveni film vrlo je jednostavan za postavljanje, ako se držite uputstva za instalaciju čak ga i osoba koja nema nikakvog iskustva može postaviti u par sati. Ovaj sistem ne zahteva izradu posebne glazure, te povećava debljinu poda samo za 3-4 mm, što omogućava postavljanje podnog grejanja u prostorije sa niskim plafonima.

 • Podno grejanje ispod pločica Open or Close

  Enerpia

  Da biste stvorili idealne uslove u Vašem domu morate uzeti u obzir mnoge faktore - lep raspored nameštaja, dostupnost kućnih aparata, uređen enterijer... Mnogo toga je potrebno da bi se stvorila povoljna mikroklima u prostorijama. Tokom vrućih perioda hlađenje samih uređaja je jako bitno, tako je to je potrebno i pojavom hladnijih perioda pa pazite na pravilan izbor potrebne snage. Često se glavni sistem grejanja ne može nositi sa glavnim zadatkom, razlozi za ovo su mnogi - od nedovoljno dobre pripreme uređaja za sezonu grejanja pa sve do lošeg rada radijatora.

  Keramičke pločice otporne su na vlagu i prljavštinu, što ih čini najidealnijom podlogom za kuhinje i kupatila. Zakonima fizike poznato nam je da se zagrejani vazduh prirodno raspoređuje prema plafonu, jer je topao vazduh lakši od hladnijeg. Radijator zagreva vazduh koji se brzo diže prema plafonu, a podovi su uvek hladni. Dobro je ako se Vaš stan nalazi na drugom spratu jer će pod grejati stan koji je ispod Vas. Problem je ako ispod Vas ne postoji niti podrum. U prostorijama kao što su kupatila ne stavljaju se samo radijatori jer se tamo uvek nalazi keramika koja je uvek hladna. Ne postoji problem tokom leta, ali zimi to predstavlja veoma visok nivo nelagode i lošeg uticaja na zdravlje. Rešenje postoji - podno grejanje ispod pločica! Sam pricip podnog grejanja obezbeđuje stvaranje najprijatnijeg okruženja za ljudski život, kad je temperatura poda više nego što je kod glave. Podno grejanje može biti dodatno grejanje ili glavni izvor toplote u prostoriji. Podno grejanje ispod pločica radi se prvenstveno zbog brige za svoje zdravlje kako ne bi stajali na hladnom podu poslije kupanja ili tuširanja.

  Kompanija Daewoo Enertec specijalizovana je za proizvodnju najmodernijih visokotehnoloških sistema podnih grejanja u svetu. Tehnički napredak, povećana potražnja za podnim grejanjem i život u Južnoj Koreji naterao nas je da proizvedemo najbolje svetsko podno grejanje. Kao što smo mapomenuli imamo najkvalitetniji i najekonomičniji proizvod za stvaranje najprijatnijeg komfora u Vašem domu. Kupovinom sistema grejanja od preduzeća Daewoo Enertec garantujemo najkvalitetniji proizvod koji će Vas služiti dugi niz godina.

  Instalacije podnog grejanja ispod pločica zahteva savršen proizvod pošto posle nema mogućnosti ispravke bez dodatnih troškova, uklanjanjem podne obloge. Stoga, kvalitet grejnih elemenata mora da bude u skladu sa najvišim standardima u svetu. Daewoo Enertec garantuje najkvalitetnije materijale i neuporedive performanse svojih proizvoda koji su u skladu sa svim svetskim sertifikatima ISO, CE, UL, GOST, RoHS, Q-Mark...

  Kako bi se grejala samo korisna površina, kad je to stvarno potrebno, sad je moguće smanjenje ukupnih troškova električne energije. Za grejanje ispod podnih pločica nudimo:
  - Enerpia Professional grejni kabl
  - Enerpia Professional grejna mrežica

 • Podno grejanje u kuhinji, kupatilu i spavaćim sobama Open or Close

  Enerpia

  Podno grejanje – potreba, a ne luksuz

  Tehnologija grejanja doma sistemom podnog grejanja poznata je već nekoliko vekova ali aktivno se počinje primenjivati tek od 20-tog veka. Najpre se počelo sa zagrevanjem komercijalnih prostora, a kasnije i stambenih - kupatila, hodnika, kuhinja i mesta gde najčešće nije bila alternative za drugačije grejanje.

  I danas, grejanje kupatila je jedino područje kuće u kojem je topao pod nezamenjiv.

  Tradicionalno se na pod u kupatilo stavljaju kupatilske pločice, granit ili prirodni kamen. To je idealna obloga za prostorije sa visokim stepenom vlažnosti. Navedeni materijali su dugotrajni, higijenski, ali i ekstremno hladni. Da bi se eliminisao ovaj nedostatak u kupatilu se preporuča instalacija isijavajućeg podnog grejanja. Podne pločice i kamen imaju dobru toplotnu provodljivost kad se zagreju, a onda dugo drže toplotu.

  Zagrejani pod će pružati zadovoljstvo toplog poda odmah nakon izlaska iz kupatila, zaboravite stajanje na hladnim pločicama!

  Osim toga, podno grejanje će Vas spasiti od prašine i vlage što je svojstveno za ove prostorije. I, najvažnije, zaboravite na gljivice – glavno mesto nastanka u svakom domu. Nakon što se pojave teško ih je ukloniti, one su jako opasne za ljudsko zdravlje i uzrok su mnogih bolesti koje mogu da budu i fatalne.

  Dakle, podno grejanje u kupatilu je najbitnije za zdravlje Vaše porodice.

  Osim u kupatilu podno grejanje se često postavlja i u kuhinji jer tu provodimo puno vremena, pogotovo domaćice. Ako porodica ima malu decu koja uvek pužu po podu i igraju se svojim igračkama nedaleko od majke ili bake koje nešto pripremaju u kuhinji. Zato je veoma važno da ovaj prostor bude uvek topao, suv i udoban.

  Šta je najbolje postaviti za topli pod u kupatilu i kuhinji?

  Najbolje je postaviti Enerpia profesionalni kabl za instalaciju u malter, ili Enerpia grejnu mrežicu koja se postavlja u lepak za pločice. Oba rešenja primenjiva su za instalaciju u kupatilo i kuhinju.

  Navedeni profesionalni sistemi podnog grejanja južnokorejskog proizvođača postavljaju se ispod pločica, i pogodni su za instalaciju u prostorijama sa visokom vlažnošću.

  Ako ne možete odlučiti koji sistem grejanja odabrati znajte da se pod bolje greje grejnim kablom jer greje više maltera. Kod mrežice prvo se zagreva lepak, pa onda pločice. Toplota kod kabla je dugotrajnija te se pod sporije hladi.

  Ukoliko želite da se pod brže zagreje, na primer kad idete kupati dete, tad odaberite Enerpia grejnu mrežicu. Grejna mrežica se nalazi direktno ispod pločica ili granita, tako da se pod zagreva već nakon 15 minuta.

  Korišćenje filma za grejanje poda u kupatilima ne preporučamo iz 2 razloga. Prvi razlog predstavlja loš spoj filma i lepka za pločice te samih pločica, drugi razlog je taj da proizvođač ne preporuča korišćenje filma u vlažnim prostorima. Ako želite topao pod u kupatilu onda napravite racionalniji izbor, grejni kabl.

  Kad osetite dobrobit i blagostanje toplog poda u kupatilu i kuhinji verovatno ćete poželeti imati isto u spavaćoj i dečjoj sobi.

  Ovo je isto dobra ideja – jedini u svetu nudimo supertanak i efikasan grejni film koji se postavlja u dnevne, spavaće i dečje sobe. On je specijano dizajniran i proizveden za navedeno– Enerpia film professional. Savremeno kućno grejanje takođe ima pozitivan efekat na zdravlje ukućana, on:

  - Ne smanjuje nivo vlažnosti u prostoriji i ne isušuje vazduh kao tradicionalni radijatori, to je razlog zašto Vaša porodica neće imati problem sa astmom i bolestima dišnih puteva.

  - Koristi korisne negativne jone koji su dobri za zdravlje, vazduh je svež kao u šumi.

  - Ne smanjuje količinu kiseonika u atmosferi te čini vazduh komfornim i zdravim.

  I, što je najvažnije – infracrveno isijavajuće grejanje brzo zagreva pod, posebno drvo, laminat i linoleum. Samo 15-20 minuta nakon uključenja sistema, u spavaćoj ili dečjoj sobi, Vaša deca mogu da hodaju bosa bez straha od prehlade.

  Takođe, savršeno rešenje za spavaću sobu predstavlja toplovodni električni sistem X-L cev professional. Brže isijava toplotu od grejnog kabla, i zagreva, zato jer dolazi do neverovatno brze akumulacije toplote unutar cevi, ta toplota je dugotrajnija. Može da bude osnovni izvor grejanja. Električni toplovodni sistem X-L cev sa specijalnom tečnosti predstavlja potpuno novu fazu razvoja podnog grejanja. Sistem daje veći stepen blagostanja od svih ostalih, i ima sve najvažnije sertifikate.

 • Grejni kabl Open or Close

  Enerpia

  Kabl za električno podno grejanje primenjuje se u svim vrstama objekata (stambeni, javni i industrijski). Presudni faktori za izbor proizvoda kompanije Daewoo Enertec su smanjena potrošnja energije, jednostavna instalacija i povećan komfor korišćenja.

  Korišćenjem sistema podnog grejanja Daewoo Enertec obezbeđujete veći komfor i blagostanje za svoje zdravlje. Distribucija toplote u prostorijama je bolja od konvekcionalnog sistema centralnog grejanja. Dakle, sa centralnim sistemom grejanja toplota iz radijatora brže se usmerava prema plafonu, gde se on hladi i pada na pod. Komforna toplota se smatra onom koja isijava iz poda, kad je za noge toplo i prema glavi hladnije. Ovakva distribucija toplote može se postići korišćenjem sistema podnog grejanja, kad se topao vazduh ravnomerno diže od poda prema gore celom površinom sobe.

  Kad postavite električni sistem podnog grejanja, ENERPIA kabl professional ili ENERPIA mrežicu professional, imate optimalnu temperaturu vazduha kod nogu i glave. Takođe, zbog gotovo potpunog odsustva konvekcije podiže se manje prašine što je korisno za osobe koje pate od astme ili alergija.

  Ako ste za podnu oblogu izabrali pločice onda je grejni kabl idealno rešenje za Vas.

  Kabl za podno grejanje može se koristiti u prostorijama sa visokim stepenom vlage, kao što su kupatila. Snaga podnog grejanja u kupatilu mora da bude 140 W/m2. Ista snaga mora da bude instalirana u prostorijama u suterenu ili prizemlju. Za komforno grejanja prostorija iznad prizemlja dovoljno je 110 W/m2. Ako odlučite postaviti podno grejanja kao glavni izvor toplote onda morate instalirati snagu sistema 180-200 W/m2.

  Zavisno od tipa električnog podnog grejanja kompanije Daewoo Enertec u svaku prostoriju, bez obzira na tip podne obloge, možete obezbedite brzo zagrevanje, ravnomernu raspodelu toplote i precizan sistem kontrole koji omogućava optimizovanje troškove grejanja. Izvor toplote, smešten ispod poda, podiže debljinu samog poda samo 8-12 mm kad se postavlja u lepak za pločice. Sami kabl se postavlja u košuljicu debljine 3-5 cm - npr. grejna mrežica Enerpia professional ima debljinu 5,5 mm i postavlja se direktno u lepak za pločice, u ovom slučaju debljina kabla je veća od debljine samog lepka. Ovo omogućava brzo zagrevanje podne obloge, te povećava vek trajanja i bezbednost samog kabla.

  Ukoliko postavljate podno grejanje na lođe onda morate da imate dobru toplotnu izolaciju, bez izolacije grejni efekat će biti minimalan. Preporučena snaga podnog grejanja za lođe iznosi 180-200 W/m2.

  Efikasnost kabla za podno grejanje Daewoo Enertec najviše zavisi od korišćene žičane legure od nikla i hroma, koja skoro svu električnu energiju pretvara u toplotnu.

  Južnokorejska kompanija Daewoo Enertec vodeći je svetski proizvođač električnih sistema podnih grejanja. Svi kablovi predstavljaju vrhunac tehnologije te su jednostavni i bezbedni za korišćenje. Najviši kvalitet proizvoda potvrđuju svi međunarodni sertifikati.

  Za troškove instalacije podnog grejanja bitni su mnogi parametri - korišćenje grejne mrežice ili grejnog kabla, korišćenje jednostrukog ili dvostrukog provodnika toplote, snaga, tip termostata...

  Sistemi električnog podnog grejanja jednostavno se postavljaju praćenjem uputstva koja dobivate sa proizvodom, svaka osoba može da instalira sistam potpuno samostalno. Naša preporuka je da to prepustimo profesionalcima, ako je moguće.

ENERPIA SISTEMI - PODNO GREJANJE BROJ 1 U SVETU!

Koji sistem grejanja izabrati?

enerpia

Možda ste čuli da neki proizvođači nude proizvod koji je višenamenski, tvrde da je njihov proizvod pogodan za bilo koju sobu i završnu podnu oblogu. On to nije! Ako želite da je Vaš sistem grejanja u skladu sa iznosom koju ste platili, i da je apsolutno bezbedan za upotrebu te da će Vas služiti godinama, neophodno je uzeti u obzir sve uslove Vaše prostorije i kupiti proizvod koji je ispravan i pravi za Vas. Možemo Vam pomoći da to uradite!

Naša firma proizvodi 2 vrste grejanja, za mokra i suva područja. Ovi sistemi ne zahtevaju dodatni prostor za kotao ili cirkulacionu pumpu, i veoma se lako instaliraju. Više informacija o svakom proizvodu možete pronaći na našem sajtu.

Ukoliko imate bilo kakvih pitanja o instalaciji i efikasnosti, ili trebate kalkulaciju za preliminarnu procenu, slobodno se obratite i naši menadžeri prodaje odgovoriće Vam u najkraćem mogućem roku.

Enerpia - najbolji sistemi podnog grejanja u svetu!

Ponosni smo na saradanju sa našim klijentima baziranu na svetski najkvalitetnijim proizvodima, konkurentnim cenama i savršenom uslugom.

O proizvođaču

 • Najbolji sistemi podnog grejanja Open or Close

  Enerpia

  Najbolji sistemi podnog grejanja u svetu, ENERPIA - proizvodi i razvija materijale koji su ekološki te sigurni energetski sistemi. Oni enormno štede energiju i sprečavaju globalno zagrevanje.

 • O proizvodnim kapacitetima Open or Close

  Enerpia

  Naši sistem podnog grejanja omogućavaju luksuz toplih podova, i komfor hodanja bos, koji svako može da uživa i priušti. Uz podršku tehnološkog razvoja za "Ondol kulture" širom sveta danas je nemoguće postalo moguće. Naša proizvodnja, sve mašine, su specijalizovane za samostalnu proizvodnju čiji je rad potpuno automatizovan. Posedujemo sve potrebne mašine, specijalizovane tehničare, odeljenje Istraživanja&Razvoja, CAD dizajn tim, CS tim i timove za montažu. Ponosni smo na saradnju sa našim klijentima baziranu na svetski najkvalitetnijim proizvodima, konkurentnim cenama i savršenom uslugom. Radujemo se poslovnim pregovorima sa Vama i iskreno se nadamo postati Vašim najboljim partnerom. Biti sa DAEWOO ENERTEC i IGNIS AURUM vodiće Vas i Vaše klijente pravim putem prema toplom domu.

 • Istorijat kompanijeOpen or Close

  Kompanija "ENERPIA" bavi se proizvodnjom električnih grejnih sistema od 2003. godine, za to vreme napravili smo velike i neuhvatljive korake - otvaranje predstavništva kompanije na Novom Zelandu, Nemačkoj, Kini, Rusiji... Činimo sve da kroz naše sisteme podnih grejanja obogatimo kulturu podnog grejanja van granica Koreje, širom sveta. Naša kompanija poseduje sertifikat "Innovative technologies INNO-BIZ 2010", udruženje za podršku malih i srednjih preduzeća iz Kazahstana, kao i uverenja za neuporediv svetski kvalitet svakog pojedinog proizvoda.

  Istorija preduzeća:

  2012.06 UL sertifikat za otapanje snega kablom
  2012.06 Odobren patent No. 10-2011-0107716 za otapanje snega kablom
  2012.06 Dobijen CE sertifikat za otapanje snega kablom
  2012.06 Izabrani član Daegu-Gyeongbuk trgovačke misije istočne Evrope od SBC
  2012,05 Dobijen sertifikat za osiguranje kvaliteta (Q-Mark) od KTC
  2012.05 Izabrani član Daegu CIS trgovinske misije u Russia & Kazakhstan od SBC
  2012.06 Strateška saradnja u Bugarskoj
  2012.05 Strateška saradnja u Kazahstanu
  2012.05 Strateška saradnja u Turskoj
  2012.05 Proširena proizvodnja, akumulator
  2012.04 Učesnik “kineskog međunarodnog sajma za sanitarije, grejanje i hlađenje"
  2012.04 Sertifikovan član azijskog udruženja znanstvenika
  2012.04 Razvijena mašina za ubacivanje toplotnog provodnika
  2012.03 Potvrđen "joint venture" sa Kibo
  2012.01 Strateška saradnja u Nemačkoj, Holandiji, Belgiji, Luksemburgu
  2012.12 Instalacija kabela za otapanje snega na 1,428 m² Ulsan&Asan Hyundai Motor
  2011.11 Instalacija grejnog sistema X-L Pipe na 1,000 m² Pyeongtaek univerziteta
  2011.11 Dobijen sertifikat za osiguranje kvaliteta (Q-Mark) by KTC
  2011.07 Dobijena nagrada izvrsnosti za srednja preduzeća Green-Biz A Grade od SMBA
  2011.05 Učesnik međunarodne izložbe opreme za grejanje & uštede energije
  2011.05 Učesnik 5. kineskog internacionalnog sajma za grejanje
  2011.05 Strateška saradnja u Uzbekistanu
  2011.03 Kineski međunarodni sajam za grejanje i klimatizaciju
  2011.01 Strateška saradnja u Mongoliji
  2011.01 Dobijen GOST sertifikat za grejni kabl
  2010.12 Dobijen CE sertifikat za grejni kabl
  2010.11 Strateška saradnja u Rusiji
  2010.10 Dobijen CE sertifikat za grejnu mrežicu
  2010.10 Dobijen CE sertifikat sistema grejanja X-L pipe
  2010.09 Proširena proizvodnja, ekstruder (PVC, silikon, teflon)
  2010.06 Sertifikat vodećeg preduzeća za izvoz od SMBA
  2010.05 Učesnik na "4. kineskom (Shangai) međunarodnom sajmu Expo 2010”
  2010.05 Dobijen ISO 14001:2004 sertifikat
  2010.03 Sertifikovani kao "Tehnološki najinovativnija kompanija INNO-BIZ” od SMBA
  2010.03 Učesnik na "10. kineskom međunarodnom sajmu"
  2010.01 Dobijen GOST sertifikat za sistem grejanja X-L Pipe & grejni film
  2010.06 Dobijen ISO 9001:2008 sertifikat
  2009.10 Osnovan Daewoo Enertec Kina u Tianjin
  2009.05 Dobijeno osiguranje kvaliteta (Q-oznaka) sertifikata od KETI
  2009.03 Dobijen ROHS sertifikat za grejni kabl & grejni film
  2009.03 Dobijen ISO 14001:2004 sertifikat
  2008.11 Odobreno korišćenje modela br. 0442474
  2008.10 Dobijen CE sertifikat za grejni film
  2008.06 Osnovana labaratorija Daewoo
  2008.05 Dobijeno osig. kvaliteta od KETT
  2008.03 Registracija za javnu nabavku
  2008.03 “Venture Company” od SMBA
  2008.02 Patent 0805702 za X-L pipe
  2008.02 Patent 0805703 za absorpciju
  2007.02 MAS ugovor javne nabavke
  2007.01 Dobijen TRADEMARK br. 0695865
  2006.05 Dobijena 4 sertifikata bezbednosti
  2006.03 Odobreno korišćenje br. 0412561 za grejni kabl
  2006.02 Odobreno korišćenje br. 0408349 za izolacionu ploču
  2003.01 Osnovana ENERPIA

 • Područja upotrebe Open or Close

  Smeštajni kapaciteti – hoteli, moteli, hosteli
  Kontrola temperature svake pojedine sobe pomoću termostata. Grejanje slobodne sobe može se isključiti kako ne bi radili nepotrebne troškove. Pomoću centralnog termostata može se upravljati sa maksimalno 128 soba.

  Obrazovne ustanove – vrtići, akademije, škole...
  Samokontrola temperature, segmentno i skupno grejanje, buka i vibracije ostalih sistema grejanja – svi takvi problemi mogu biti rešeni.

  Zdravstvene ustanove - sobe za pacijente u bolnicama
  Fina kontrola temperature, segmentno i individualno grejanje, pogodnost korišćenje, daleko infracrveno grejanje.

  Restorani
  Segmentno i individualno grejanje, daljinska kontrola grejanja, daleko infracrveno grejanje.

  Verski objekti - Crkve, katedrale, hramovi
  Uvođenje grejanja za velike objekte bez dolivanja goriva, problema sa bukom ili vibracijama.

  Spavaonice – domovi, centri za obuku, kasarne
  Segmentno i individualno grejanje, individualno/centralizovano upravljanje, jednostavnost korišćenja.

  Objekti za sahranu – sale za pogrebne usluge
  Individualna/centralizovana kontrola temperature, bez buke i vibracija.

  Kuća sa stanovima – dodatne sobe, verande, soba na vrhu krovova
  Jednostavan i pogodan sistem grejanja za male prostore, nema problema sa "mrtvim" područjima (teško pristupačnim).

  Ostalo - prilazni put do parkinga, kuće, kampova, trgovina

Patentirana tehnologija, ENERPIA preuzima inicijativu u najkvalitetnijem i najekonomičnijem svetskom grejanju!

Tehnologija patentirana od strane Korejskog instituta za za intelektualnu svojinu:

 • 2006.02 Patent broj 0408349 na ploču za generisanje toplote
 • 2006.03 Patent broj 0412561 na grejni kabl
 • 2007.01 Trademark Registration oznaka 0695865 za ENERPIA

Najčešća pitanja

 • Šta je elektromagnetno isijavanje i kako ga izbeći? Open or Close

  Prema Amperovom zakonu pri okruženja provodnika električnim tokom stvara se magnetno polje. Kada protok struje varira tokom vremena električno polje se, takođe, menja u skladu sa zakonom indukcije, i menja se magnetno polje i induktovana struja. Induktovana struja stvara magnetno polje, a ona stvara samo električno polje. Ako se baci kamen u mirnu vodu na površini će se stvoriti talasi kao kod električnog i magnetnog polja, koji se naizmenično pojavljuju i šire u prostoru. Ovaj efekat naziva se elektromagnetno isijavanje.

  Elektromagnetno isijavanje nalazi se u svim električnim aparatima, u zavisnosti od talasne dužine elektromagnetnog talasa oni se mogu podeliti u sledeće kategorije: mikrotalasi, infracrveni zraci, vidljivi zraci, ultraljubičasti zraci, X-zraci, itd. Međutim, ne emituju samo uređaji elektromagnetne talase, već i prostor emituje različite talasne dužine na zemlju. Električno i magnetno polje meri se u jedinicama kao što je kV/m i mG (mili-Gauss).

  Do sada su sprovedene mnoge studije i eksperimenti kako bi se utvrdio efekat koji elektromagnetni talasi imaju na ljudsko zdravlje, uključujući i mnoge naučnike koji su pokušali da identifikuju odnos između elektromagnetnog isijavanja i pojave tumora mozga kod dece. Međutim, kao rezultat istraživanja sve je pomešano i naučnici se još uvek nisu složili po tom pitanju. Razlozi drugačijih rezultata su su ti da su istraživači obavili svoja istraživanja u različitim uslovima izloženosti i različitim metodama kalkulacije. Ako generalizujemo rezultate nedavnih istraživanja može se zaključiti da magnetno polje prevazilazi veličinu električnog polja, što je štetno za ljudsko zdravlje.

 • Šta je toplotno isijavanje? Open or Close

  Sa konvekcionim radom toplota se ne može idealno preneti na objekte, ona kao da je prebačena sa jednog objekta na drugi. Dakle, ako odmah ne postoji razmak između objekata toplota će se samo preneti između samih objekata. Zato je toplije tamo gde ima mnogo ljudi, a ne gde radi grejanje.

  Isijavanje toplote koju stvaraju infracrveni talasi ne samo da menja temperaturu sobe već i, za razliku od konvekcionog prenosa toplote, radi sa niskotemperaturnim režimom grejanja vazduha i zagrevanja objekata u prostoriji.

  Talasi vidljivog spektra i ultraljubičastih zraka, koji se koriste u fotohemiji i drugim oblastima, i infracrveno isijavanje koriste se za idealno grejanje.

 • Šta je to dugotalasno infracrveno isijavanje toplote? Open or Close

  Infracrveno isijavanje predstavlja elektromagnetno zračenje koje zauzima spektralne oblasti između crvenog vidljivog svetla i mikrotalasnog zračenja, sa sposobnošću izazivanja odjeka i blagotvornog delovanja na organsku materiju. Daleko infracrveno isijavanje ima najniži nivo energije i generiše toplotu koja blagotvorno deluje na ljudsko telo dubine 40 mm. Ljudsko telo se zagreva što izaziva širenje krvnih sudova, poboljšava cirkulaciju krvi i ubrzava ćelijske procese.

  Delovanjem infracrvenih talasa, u ljudskom organizmu, uništavaju se sve bakterije i postižu se sledeći efekti:

  Aktiviraju se ćelijski procese čime se usporava starenje, hronični umor i bolesti izazvane nezdravim načinom života
  Ubrzava se oporavak
  Normalizuje se san
  Ublažava se bol
  Uklanjaju se teški metali i efekat je neke vrste leka sa antibakterijskim efektom
  Sprečava se stvaranje buđi uz regulisanje vlage
  Čisti se vazduh

 • Značenje infracrvenih talasa za ljudsko zdravlje? Open or Close

  Poznati su nam sunčevi infracrveni zraci, ultraljubičasti, X-zraci i gama zraci. Infracrveni zraci su najmoćniji od svih navedenih i zauzimaju širok spektar. Infracrvena svetlost je nevidljiva oku, ali možemo osetiti toplotu.

  Solarna aktivnost ima direktni uticaj na zdravlje i fizičko blagostanje, na primer električni impulsi svetlosti prolaze kroz dužice oka i prenose se putem optičkog nerva do mozga. Po istom principu solarna energije se prenosi nervom do mozga. Impulsi dolaze do hipotalamusa i direktno utiču na neurohemijsku aktivnost mozga koji kontroliše variranje krvnog pritiska, promenu raspoloženja, jača imuni sustav, starenje, san, bol i druge pojave koje se dešavaju u telu. Dakle, ako je osoba dugo u prostoriji gde ne prodira sunčeva svetlost nema sumnje da će uskoro imati problema sa zdravljem.

  Infracrveni dugi talasi (daleki infracrveni zraci) – one su najkorisnije za ljudske zdravlje jer isijavaju toplotu koja je najbolje iz celog sunčevog spektra, takođe su najsigurniji. Korisno je i sigurno zato što imaju najbolje biohemijske osobine.

  Ako uzmemo u obzir proces zagrevanja ljudskog tela, kao što je u konvencionalnim saunama, spoljna površina tela (koža) se mnogo više zagreva, a tek se onda toplota prenosi na unutrašnje organe. Odlika infracrvenog zračenja jest ta da prodire duboko u telo i ravnomerno ga zagreva unutra i spolja. Ovaj efekat jednolike distribucije toplote blagotvorno deluje na ljudsko zdravlje.

  Infracrvene lampe (2-2.5 mikrona talasne dužine) već dugo se koriste u klinikama Evrope, a u Aziji se uspešno koriste za lečenje hroničnih bolesti i zarastanje. Sa ovim tretmanom širenja krvnih sudova dolazi do procesa bolje cirkulacije krvi. Zbog činjenice da energija infracrvenog isijavanja prodire duboko u telo krv cirkuliše čak i u onim organima gde je cirkulacija ugrožena, donosi hranljive materije i kiseonik te uklanja nagomilane toksine.

 • Šta su negativni joni? Open or Close

  Anjoni (negativni joni) su naelektrisane čestice. U atmosferi uvek ima pozitivno naelektrisanim jona (+) i negativno naelektrisanih anjona (-). Anjoni (-) se zovu "vitamini vazduha" jer imaju blagotvoran uticaj na životnu sredinu i ljudsko telo. Samo možete da primetite da kad ste kod vodopada ili u borovoj šumi gde je vazduh zasićen negativnim jonima, dolazi do blagotvornog uticaja. Vazduh je tamo čist i svež zahvaljujući anjonima.

  Uticaj negativnih jona na ljudsko telo

  Profesor Kruger iz Kalifornije iz SAD-a i profesor Šulma sa Hebrejskog univerziteta u Jerusalimu dokazali su da broj negativnih jona u vazduhu ima velik uticaj na pacijente i stopu oporavka. Kada broj anjona na 1 cm3 vazduha prelazi 1000 jedinica veća čistoća pridodaje se alfa talasima mozgu, i kao posledica dolazi do smanjenja napetosti što je najveći uzrok napadaja astme i migrene. Takođe se potiskuju stresni hormoni serotonina i histamina, višak koji može da dovede do bolesti respiratornog sistema. Pored toga, mineralni sadržaj krvi obogaćuje se procesom alkalizacije što dovodi do čišćenja krvi i jačanja imuno sustava. Tako, pod uticajem negativnih jona fizičko i emocionalno stanje osoba vraća se u normalu.

  Upotreba negativnih jona poboljšava sledeće procese u telu:

  Unapređuje psiho-emocionalno stanje
  Čisti krv
  Reguliše nervni sistem
  Jača imunitet
  Poboljšava funkciju pluća
  Aktiviše ćelijske procese
  Ima analgetski učinak
  Ima antibakterijsko delovanje
  Poboljšava opšte fizičko stanje

  Uticaj negativnih jona:

  Pozitivan efekat na kožu i kosu
  Antireumatski efekat
  Regulisanje apetita i težine
  Anti-upalni artritis
  Pomaže kod hroničnog zatvora
  Pomaže kod bolova u donjem delu leđa, ramena, glavobolje

Enerpia video

YouTube Pogledajte Enerpia video

Enerpia download

Download Preuzmite Enerpia katalog