open
Noirot reklama

Električni radijatori, konvektori, isijavajući paneli i TA peći Korišćenje više stotina vlastitih svetski patentiranih i neuporedivih naprednih tehnologija čini Noirot proizvode apsolutno eksluzivnim, i bez konkurencije na čitavom svetskom tržištu.

VAŽNA NAPOMENA

Pre prvog korišćenja, potrebno je uključiti radijator na maksimum i pustiti da radi 30 minuta. Za to vreme će sagoreti mala količina industrijske prašine i zaštitnih supstanci sa grejača. Osetiće se blagi miris gareži, moguća je i pojava belog dima. Ovo je potpuno normalno. Nakon 30 minuta, prašina će sagoreti i uredjaj nastavlja normalno sa radom.

Najčešća pitanja korisnika i odgovori

Noirot nudi najbolja rešenja za novogradnju ili renovacije, uzimajući u obzir sve ove različite zahtjeve. Konvekcija, isijavanje, celovita nežna toplota... Svaka od navedenih tehnologija nudi rešenje za različite potrebe (ne znači da svi delovi staništa trebaju koristiti istu tehnologiju ), nakon čega možete prilagoditi budžet koji želite iskoristiti za investiciju u Vaše grejanje.

spot 3
 • Gde kupiti nogice sa točkićima i da li one odgovaraju samo Noirot radijatorima? Open or Close

  Noirot nogice sa točkićima mogu se kupiti kod generalnog uvoznika Noirota za region na Pančevačkom putu 152, Ignis Aurum doo, i u svim prodavnicama WinWin-a u Srbiji. Navedene nogice specijalno su dizajnirane i izrađene samo za Noirot Spot radijatore, sa analognim i digitalnim kontrolama.

 • Pomeranjem mog radijatora nogice ispadaju? Open or Close

  Uverite se da li ste prilikom postavljanja nogica na donji deo radijatora umetnuli sve držače na predviđeno mesto, i da li ste umetnuli crne klipove koji dodatno učvršćuju spoj.

 • Zašto bi izabrali Noirot ispred svih ostalih brendova na tržištu? Open or Close

  Noirot proizvodi i dodatno unapređuje svoje modele panelnih radijatora za grejanje u Francuskoj i svetu više od 40 godina. Njihov odsek istraživanja i razvoja najpoznatiji je u Evropi i svetu, koriste se najkvalitetniji delovi kako bi se danas na tržištu ponudilo najefikasnije i najekonomičnije grejanje. Nosioci smo više od 300 svetskih patenata od kojih je jedan i jednodelni monoblok element, sa svetski patentiranim specijalnim sastavom grejača i dizajnom. Ekstremno precizan elektronski termostat sa 0,1 stepenom preciznosti očitava sobnu temperaturu svakih 30 sekundi.

 • Koliko su efikasni Noirot radijatori? Open or Close

  Čitajući temperaturu svakih 30 sekundi elektronski termostat Noirot radijatora kreira on/off (uključeno/isključeno) ciklus održavajući savršen nivo komfora koji ste odabrali, sa preciznošću 0,1 stepen celzijusa. Uređaji drugih proizvođača sa mehaničkim termostatima dopuštaju pad temperature, oscilacije, do 4 stepena celzijusa i više, pre ponovnog uključenja rada grejnog elementa.

  Sa Vašim Noirot radijatorom postiže se veća efikasnost na način da se ne dopušta radijatoru rasipanje energije za ponovno podizanje temperature, kako bi se vratio i održavao odabrani nivo komfora (odabrana temperatura u prostoriji). Dakle, Vaš Noirot radijator doslednije i preciznije održava nivo komfora.

 • Moj radijator i utikač povremeno se greju i postaju dosta topli, da li je to normalno? Open or Close

  Vaš radijator je visokonapojni uređaj za grejanje te Vaš utikač na uređaju može postati topao tokom upotrebe, ovo je savršeno normalno Na Vama je da imate utičnice u dobrom stanju te da se utikač pravilno spoji na napajanje. Naravno da je potreban stabilan i odgovarajući napon, te odgovarajući osigurač i kabl od razvodne kutije do same utičnice. Ako imate bilo kakve sumnje obratite se ovlaštenom električaru ili nas direktno kontaktirajte na Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

 • Mogu li za spajanje radijatora koristiti produžni kabl? Open or Close

  Da biste izbegli rizik pregrevanja preporučujemo da NE koristite produžni kabl već da utikač radijatora direktno spojite u utičnicu.

 • Moj digitalni Noirot radijator se ne uključuje? Open or Close

  Proverite da li ste u manuelnom režimu rada, ili programatorskom. Napominjemo da ako ste radijator programirali on mora stalno biti na napajanju, jer nema bateriju, da bi zapamtio postavke programa. Pogledajte uputstvo za digitalni radijator.

 • Moj radijator ima čudan miris pri prvom aktiviranju? Open or Close

  Svaki radijator ima grejač koji mora obgoriti, namestite temperaturu na maksimum i kroz 15-30 minuta miris će nestati. Ovo je u potpunosti normalno. Miris se pajavljuje usled male količine industrijske prašine i zaštitnih supstanci koje se moraju primeniti u proizvodnji.

 • Mogu li osušiti odeću i peškire na radijatoru? Open or Close

  Ni u kom slučaju ne smete ometati cirkulaciju vrućeg vazduha kroz rešetku koja se nalazi na vrhu radijatora. Takođe morate obezbediti da je donji deo radijatora, rešetka kroz koju se odvija usis vazduha, čist i bez prašine.

 • Kako da odaberem nivo komfora? Open or Close

  Prednost elektronskog termostata je da radi posao umesto Vas. Sve što morate je da na kontrolnoj tabli odaberete željeni nivo komfora, temperaturu. Ukoliko koristite analogni termostat okrenite dugme na željeni broj nakon čega će se pojaviti crveno svetlo. Posle kratkog vremena (zavisi od veličine sobe i odabrane temperature, ali obično za 15-20 minuta) osetićete da se temperatura u sobi povećava. Ako je previše toplo smanjite temperaturu, jednom kad odaberete željeni nivo komfora uvek ćete koristiti tu konfiguraciju. Ako je previše hladno povećajte temperaturu (viši broj). Na analognom radijatoru svaki broj znači određen broj stepena ali uzmite u obzir da se sonda nalazi sa donje strane radijatora gde je hladniji vazduh. Kad postignete odabrani nivo udobnosti elektronski termostat će imati automatske cikluse uključenja i isključenja. Za dodatna pitanje obratite se na Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

 • Kako radijator bez ventilatora uspešno zagreva sobu? Open or Close

  Radijatorski ventilatori oslanjaju se samo na moć ventilatora za distribuciju vrućeg vazduha u prostoriji. To je bučno, neefikasno, neudobno i na silu raspoređuje topao vazduh prema plafonu. Ventilatore imaju samo neefikasni uređaji za grejanje jer nemaju dobru efikasnost grejača, pretvaranje struje u toplotu (najlošiji su čelični).

  Noirot sistem grejanja koristi prirodnu konvekciju za distribuciju toplote u prostoriju. Prirodna konvekcija znači da je hladan vazduh, koji je teži, privučen grejnim elementom kod kojeg se vrši konverzija u topao vazduh. Kod grejača hladan vazduh se greje, i postaje lakši, te se prirodno ubrzava i prolazi kroz radijator.

 • Kako se definiše pojam komfora u domu? Open or Close

  Toplotni komfor predstavlja kombinacija različitih faktora koji stvaraju osećaj kao da ste kod kuće, bilo gde i u svakom trenutku. Pre svega potrebno je da je Vaš prostor dobro izolovan, da se izbegne gubitak toplote, nelagode i rasipanja energije. Zidovi i prozori ne bi trebali biti hladni tj. loši, pošto se traži homogena i stabilna temperatura u prostoriji. Vlažnost i ventilacija moraju biti zadovoljavajući kako se u prostoriji ne bi pojavio osećaj neugodnog suvog vazduha.

  Toplotni komfor nije tako jednostavna koncepcija kao što zvuči te različite tehnologije moraju uzeti u obzir sve ove faktore, za postizanje savršenog komfora i uštede energije.

 • Šta je celovita nežna toplota?Open or Close

  Vrhunsko električno grejanje
  Celovita nežna toplota je rešenje za najnaprednije moderno električno grejanje. To su 2 u 1 radijatori koji kombinuju princip isijavanja i inercije, za stvaranje najboljih uslova komfora.

  U principu, ova tehnologija povezuje uvek prioritetnu isijavajuću prednju ploču (emitivna površina) koja isijava preko cele površine radijatora, i grejni element Aktivni liv® (ili aluminijum za Plénitude) iznimno kvalitetnih termofizičkim svojstava, što garantuje savršenu inerciju.

  Princip nežne toplote
  Prednja ploča emituje nežno isijavanje (idealno kada još nije stigla jaka hladnoća), i grejni element od livenog gvožđa (koji radi pojavom ekstremnih hladnoća) koji inercijom osigurava stalnu toplotu i održava stabilnu i homogenu temperaturu u prostoriji. Kombinacijom rada ova dva elementa pruža se celovita nežna toplina, stalan i savršen komfor u prostoriji. Za dodatan komfor i uštedu energije koristi se ultra precizni elektronski "mozak" koji nezavisno upravlja radom sa 2 grejna elementa, kako bi se osigurao savršen komfor uz ono najvažnije, uštedu energije.

  Funkcije za dodatnu uštedu energije
  Sa celovitom nežnom toplotom komfor postaje sinonim za uštedu energije. Većina naših radijatora serijski ili opciono imaju dodatna inteligentna rešenja: možete da podesite željenu temperaturu (temperatura za koju smatrate da najbolje odgovara Vašem nivou komfora) koja će se održavati sve vreme, izbegavajući "toplotne vozove" odgovornih za nepotrebnu potrošnju energije.

  1. Dostupna je funkcija "otvorenog prozora" koja će isključiti rad uređaja kada detektuje abnormalan pad temperature
  2. Dostupna je funkcija "roditeljsko zaključavanja" koja omogućava blokiranje kontrola pritiskom kombinacije tastera, za izbegavanje svakog neželjenog poremećaja ili smetnje
  3. Na nekim modelima imate detektor odsustva koji podešava temperaturu radijatora u zavisnosti od toga da li ste prisutni ili odsutni u prostoriji, što neće uticati na komfor Vašeg doma
  4. Možete da rad svih tipovova uređaja (konvekcija, isijavanje, nežna toplota) povežete sa Memoprog kasetom za programiranje, koja će omogućiti i do 25% dodatne uštede energije (programiranje sa 6 naloga putem pilot žice – radiofrekvencija/pilot žica/primalac i davalac signala)
  5. Kod većine naših radijatora dostupan Vam je indikator potrošnje

 • Šta je isijavanje? Open or Close

  Neizostavno sredstvo za komfor
  Isijavajući paneli povezani sa konvekcionim principom isijavanja pružaju savršen komfor, za razliku od same konvekcije. Princip je uporediv, u osećaju, zadovoljstvu kada na svojoj koži osetite udobno grejanje sunčevim zracima.

  Princip isijavanja
  Zapravo, grejni element RS Silence® neuporedivom isijavajućom emisijom, i svojom velikom površinom, difuziono širi toplotu sa prednje strane. Infracrvene zrake zatim zagrevaju vazduh, samu prostoriju i tela u sobi, pružajući potpuni komfor i blagostanje kao što daje sunce.

  Komfor isijavanja pobjeđuje zajedno sa neupitnim kvalitetom. Pored toga, kako bi se maksimalno smanjio određeni efekat konvekcije, koji i dalje ostaje princip grejanja, Noirot isijavajući paneli opremljeni su sa jedinstvenom ultra preciznom regulacijom koja održava konstantnu temperaturu u prostoriji.

  Glavni kvalitet isijavanja jest sposobnost pružanja komfora, i direktnog te brzo osetnog blagostanja grejanja u čitavoj prostoriji (za razliku o konvekcije koja stvara toplo/hladne izmene vazduha, sa manom raslojavanja temperature između poda i plafona). Isijavajući paneli su očigledan korak ka savršenom komforu. No, da bi se postigao ovaj cilj potrebno je smanjiti nivo konvekcije, u korist niskotemperaturnog isijavanja povezanog sa inercionim efektom čiji su učinci na komfor stvarno savršeni: ovo je onda celovita nežna toplota.

 • Šta je prirodna konvekcija? Open or Close

  Jednostavan princip
  Konvekcija je prva tehnologija razvijena za električno grejanje. Radi na vrlo jednostavnom principu. U sobi postoje hladan i topao vazduh, hladan je teži pa se nalazi nisko dok je topao lakši pa se nalazi gore. Grejni element privlači greje hladan zrak koji se zatim diže prema plafonu, on se zatim hladi i spušta te opet greje. Ovaj princip se naziva prirodna konvekcija.

  Tehnološka istorija električnog grejanja
  Od razvoja prvih modela, 70-tih godina, naša istraživanja značajno su promenila i evoluirala naš konvektor. Iako princip rada ostaje isti, komponente čine razliku. Danas, konvektori obezbeđuju veći komfor smanjenjem stratifikacije temparaturnih slojeva u sobi. Moderno električno grijanje, prava evolucija.

  Takav razvoj je postao moguć zahvaljujući poboljšanju napravljenom za regulacija, čija preciznost omogućava održavanje stalne temperature, i toplotne vozove zaslužnim za naizmeničnu izmjenu toplog i hladnog vazduha, što je karakteristično za ovu tehnologiju. Dodatna preciznost i komfor pružaju se zahvaljujući potpunom korišćenju prednosti najnovijih tehnoloških dostignuća. Konvektori su najjednostavniji i najjeftiniji uređaji, i ako se kombinuju sa isijavajućim panelima predstavljaju idealno rešenje za dodatan komfor. STOP zabludama o električnom grejanju.

 • Koji je princip rada konvektora Noirot? Open or Close

  Skoro svi Noirot radijatori koriste konvekcioni sistem rada, ili konvektorski. Pojam konvektor označava princip distribucije toplog vazduha u prostoriju – prirodnu konvekciju. Prenos toplote odvija se zagrevanjem vazduha koji prolazi kroz grejač radijatora. Vruć vazduh se širi i raspoređuje u sobu putem rešetki sa gornje prednje strane, dok hladan ulazi sa donje strane radijatora pošto ga privlači grejni element. Dakle, konvektor zagreva prostoriju bez korišćenja bilo kakvih dodatnih uređaja za prisilnu distribuciju vazduha (ventilator). Grejanje je potpuno nečujno i komforno.

 • Da li je konvektor bučan tokom rada? Open or Close

  Konvektor Noirot je potpuno nečujan, na šta se daje doživotna garancija. Navedeno se ostvaruje korišćenjem grejanja prirodnom konvekcijom, i primenom najsavremenijeg RX Silence PLUS® svetski patentiranog grejnog elementa.

 • Kako pravilno odabrati snagu konvektora? Open or Close

  Snaga WOsnovno grejanje m2Dodatno grejanje m2
  500W 5 8
  1000W 10 13
  1500W 15 19
  2000W 20 26
  2500W 25 32

 • Kako voditi brigu o održavanju radijatora? Open or Close

  Vođenje brige o radijatoru je neverovatno jednostavno. Potrebno je samo redovito usisavati prašinu sa donje strane uređaja, i uklanjanje mrlja vlažnom krpicom. Kako bi izbegli oštećenja površine radijatora ne koristite abrazivna sredstva.

 • Da li je dopuštena instalacija u dečje sobe? Open or Close

  Konvektor Noirot bezbedan je čak i za najmanju decu, pa se može instalirati u dečju sobu. Kućište radijatora nikad nije na višoj temperaturi od 60°C, rizik od opekotina je u potpunosti isključen. Uređaj nema oštre rubove pa je isključena mogućnost povreda male dece, on je dizajniran na način da omogućava potpuno nečujan rad, što će stvoriti maksimalan komfor za Vašu decu. Važno je napomenuti da postoji I specijalna linija proizvoda za upotrebu u dečjim sobama. Uređaji serije R-21 imaju maksimalan nivo sigurnosti I u skladu su sa najstrožim evropskim I srpskim zahtevima instalacije u dečje sobe.

 • Da li konvektor Noirot služi kao dodatni izvor toplote? Open or Close

  Noirot konvektor može da se koristi ne samo kao dodatni izvor toplote. Zahvaljujući svetski patentiranom i neuporedivom grejnom elementu RX Silence PLUS potrošnja kiseonika je na najmenjem nivou, kao što ne postoji remećenje prirodne vlažnosti tako da se konvektor može koristiti kao osnovni izvor toplote. Takođe, korišćenje konvektora Noirot može da stvori kompletan i potpuno pouzdan sistem grejanja kuće ili vikendice. Korišćenjem dodatnih kontrolnih uređaja stvorit će Noirot sistem grejanja još prikladnijim i ekonomičnijim.

 • Koliko je efikasan konvektor gde dolazi do čestih uključenja i isključenja? Open or Close

  Konvektor Noirot može da podnese česte podove napona od 150V do 242V. Uprkos ‘’skokovima’’ automatskih napona uređaj nastavlja da radi i njegova efikasnost nije smanjena. U slučaju pogreške kod napajanja auto funkcija pokretanja omogućava uređaju da nastavi sa radom u ranije izabranom režimu rada.

 • Da li je potrebno isključiti uređaj u cilju zaštite od požara pri odsustvu ljudi? Open or Close

  Električni konvektori Noirot prvotno su stvoreni kao deo sistema za grejanje na osnovu njihovog funkcioniranja, za rad bez nadzora. Stoga, kod odsustva ljudi rad je optimalan. Pouzdana automatizacija i sigurnosni sistem potpuno isključuje mogućnost zapaljenja. Vatrootporan uređaj Noirot sertifikoavn je za bezbednost od požara.

 • Mogu li instalirati konvektor Noirot u kupatilo? Open or Close

  Noirot konvektori su proizvedeni kao vodootporni, sa IP24 zaštitom i II klasom elektrotehnike. Dakle, svaki radijator Noirot može da se postavi u kupatilo i druge prostorije sa visokom vlažnosti bez uzemljenja. Za veći komfor postoji posebna serija uređaja za grejanje i sušenje peškira.

 • Koliko su bezbedni konvektori Noirot? Open or Close

  Električni radijatori Noirot su apsolutno bezbedni za upotrebu. Temperatura uređaja nikad nije viša od 60°С, tako da ne postoji opasnost opekotina. Specijalno dizajnirani instrumeni isključuju bilo kakvu mogućnost bilo kakvog slučajnog kontakta sa grejnim elementom. Dvostruko izolovano kućište uređaja potpuno sprečava mogućnost prodora električne energije uređaj.

 • Da li su konvektori Noirot bolji od uljanih radijatora? Open or Close

  Postoje mnogobrojne prednosti konvektora u odnosu na uljane radijatore, nabrojat ćemo samo neke od njih:

  1. Konvektor je mnogo ekonomičniji od uljanog radijatora, prosečno troši 25-30% manje električne energije. Činjenica je da je potrebno vreme zagrevanja i daljnjeg isijavanja kod ulja mnogo duže. Prvo se zagreva grejač unutar radijatora, zatim dolazi do ključanja ulja, zagrevaju se rešetke i na kraju se prenosi toplota na vazduh. Kod konvektora Noirot nema međufaznog delovanja već grejni element odmah zagreva vazduh. Postizanje radne temperature grejača Noirot događa se već za 75 sekundi, efikasnost dostiže 90%.
  2. Konvektor je mnogo mobilniji od uljanog radijatora. Možete ga obesiti na zid i neće smetati u sobi, možete ga postaviti I na mobilne nogice te premeštati iz sobe u sobu. Konvektor je mnogo manji i lakši od uljanog radijatora.
  3. Konvektor je mnogo sigurniji od uljanog radijatora. Temperatura ulja je mnogo viša i može izazvati opekotine ne samo kod dece. Konvektor ima nižu temperaturu kućišta koja nikad ne prelazi 60 stepeni. Konvektor možete bezbedno ostaviti da radi bez nadzora jer je opremljen sa svim potrebnih funkcijama bezbednosti. Ostavljanje uljanog radijatora bez nadzora se ne preporuča jer, najčešće, nemaju niti osnovni senzor pregrevanja.
  4. Konvektori pružaju mnogo prijatniju temperaturu u prostoriji. Tačnost održavanja željene temperature omogućava sprečavanje temperaturnih razlika.

 • Koja je razlika od mehaničkog termostata (bimetal)? Open or Close

  Prednosti elektronskog termostata su očite. Prvo, on je najnapredniji i najprecizniji ikada. Tačnost željene temperaturu iznosi 0,1 stepen. Uređaji sa mehaničkim termostatom održavaju temperaturu sa tačnosti od 1 do 3 stepena. I, tokom vremena, tačnost mehaničkog termostata se smanjuje. Preciznost termostata zavisi od temperaturnih skokova u sobi, i nivou ugode, jer naše telo detektuje promene temperature čak i od 1 stepena. Drugo, elektronski termostat je potpuno nečujan. Mehanički termostat se kod on/off funkcija čuje, što je pogotovo iritantno tokom noći. Treće, elektronski termostat je dugovečniji. Dakle, ako želite maksimalan komfor onda odaberite model sa elektronskim termostatom.

 • Mogu li ga postaviti sam? Open or Close

  Da. Konvektori Noirot se lako postavljaju na zid i nogice sa točkićima. Tako se isti radijator može koristiti an 2 mesta, npr. U kući na zidu i na nogicama sa točkićima u vikendici.

spot 6

Električno grejanje, rešenje za buduće korisnike

Električno grejanje prati loš glas, tj. stvorena se loša slika delimično zahvaljujući prvim generacijama konvekcionih uređaja : "Gutači energije", "Neugodno", "Ružni"! Nemojte davati negativno mišljenje i kvalifikacije za tehnologiju koja je nemerljivo napredovala. Danas električno grejanje pruža najbolje rešenje, i perspektivu za komfor i blagostanje u Vašoj kući, uz uštedu energije te pozitivno delovanje na životnu sredinu, što je danas ideja kojoj predstoje teški dani. U nastavki ćete naći odgovore na najčešće izjave o uznapredovalom električnom grejanju od nas, koji smo vodeći profesionalci u svetu grejanja, što će Vam dati realan prikaz modernog električno grejanja i na temelju čega ćete Vi doneti zaključke.

 • Električno grejanje je skupo za korišćenje: NETAČNO Open or Close

  Kada je Vaš životni prostor ispravno izolovan (toplotni propisi ukazuju na idealne uslove izolacije stanovanja ) cena koštanja energije je i više nego uporediva sa kućama opremljenim drugim rešenjima ( plin, lož ulje... ), uzimajući u obzir i troškove održavanja koji nisu zanemarivi. Postoje razlike u ceni plina, ulja i električne energije s time da je loživo ulje najskuplje ( kWh ). No, za ekvivalentni komfor (kao što je npr. centralno grejanje ) moderni električni uređaji troše jednom ili dvaput manje električne energije, jer je njihov način rada puno efikasniji u pogledu performansi. Doista, kod električnog grejanja se 100 % utrošene energije stvarno koristi ( = 100 % efikasnost tj. prinos).

  Tehnički, objašnjenje je jednostavno:
  Sa električnim grejanjem, pošto nema cevi, izbjegavaju se troškovi gubitka kalorija u distrubuciji.
  Čim se uređaj isključi potrošnja se trenutno zaustavlja.
  Nema gubitaka pri sagorevanju, što se može dogoditi npr. pri netačnom i nepravilnom postavljanju i krivom odabiru postavki kotlova.
  Nema potrošnje energije za dodatne delove, tj. elemente kao što su ventilator ili pumpa.
  Bez pada efikasnosti tokom vremena, pošto nema mehaničkog rada.

  Zaključak:
  Ono što se plaća efikasno se troši. Potrošnja se ograničava u skladu sa stvarnim potrebama zahvaljujući programiranju sobi po sobi, i po potrebi ( ne greje se nepotrebno sve već uvek ono za što postoji stvarna potreba). Električni uređaji ne zahtevaju održavanje, dok je za plin i ulje to obavezno i predstavlja značajan finansijski trošak. Uređaji koji prilagođavaju proizvodnju toplote, i brzo reaguju korišćenjem temperaturnih varijacija ( kada sunce greje uređaj ne radi nepotrebno ) šta nije moguće sa npr. centralnim grejanje (zbog previše inercije).

 • Grejanje konvektorom nije komforno jer suši vazduh: NETAČNO Open or Close

  Aktuelni uređaji ne pokazuju i ne uzrokuju ovakvu vrstu neprijatnosti pošto su opremljeni sa zaštićenim otpornicima, za difuziju toplote, i prednjim otvorima za vazduh. Međutim, dizajn prvih konvektora bio je takav da su bili skloni uticati na nivo vlage u vazduhu (hidrometrija), što je uzrokovalo pojavu osećaja neugodnog suvog vazduha u sobi.

 • Električno grejanje ne održava konstantnu temperaturu u prostoriji: NETAČNO Open or Close

  Aktuelni tehnološki napredak vezan je iza elektronske termostate koji su integrisani u uređaju, i garantuju stalni i konstantni nivo komfora sa temperaturom koja nikada ne varira više od 0,5 °C, u prostoriji, za uređaj sa oznakom NF električne efikasnosti C kategorije.

Noirot - grejna rešenja za komfor i uštedu energije

Noirot dizajnira i proizvodi najinovativnije uređaje za grejanje stanova, kuća, stambenih zgrada, poslovnih i industrijskih prostora.

Brošure za Spot E-2

Download Katalog za analogni Spot E-2
Download Super garancija!

Uputstva za Spot E-2

Download Uputstvo za digitalni Spot E-2
Download Uputstvo za analogni Spot E-2
Download Univerzalno uputstvo za Spot E-2

Ukratko o nama

Odabrati rešenje za grejanje znači biti suočen sa mnogo kompleksnih pitanja koje je teško razumeti. Izbor energije, tehničke specifikacije, ekološka dimenzija, vrednost investicije i profitabilnost...

Ignis Aurum Vam pruža najbolja rešenja toplotnog komfora!

Kontakt forma